MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

El ritme de vacunació va més de pressa del previst i supera les 200 dosis administrades

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres ha començat la vacunació contra la Covid-19 i fins a migdia s'han administrat 200 dosis de les 1.000 disponibles. A hores d'ara, la xifra continua en augment. Fins al moment s'ha subministrat el vaccí a 26 residents i 34 professionals del Cedre, i 49 residents i 35 professionals de Clara Rabassa. Els pròxims dies continuarà a Sant Vicenç d'Enclar i Salita. En paral·lel, també s'ha administrat a 56 professionals de l'hospital.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat que ha estat una jornada que s'ha desenvolupat "amb tota normalitat" i que ha sorprès el Govern per l'alt ritme de vacunació. Pel que fa a la segona remesa de les vacunes, el titular de Salut ha indicat que en les pròximes hores s'importaran les 1.000 dosis que encara queden reservades a Espanya.

El ministre ha insistit en la necessitat de fer ús dels tests d'antígens de manera regular i ha recomanat que en interiors es facin servir les mascaretes amb un grau més alt de protecció, com ara les quirúrgiques, les FFP2 o les tèxtils homologades.

Dades sanitàries

Pel que fa a l'actualització sanitària, Salut ha registrat 114 contagis de coronavirus les darreres 24 hores, un augment de casos que el ministre Joan Martínez Benazet ha justificat explicant que hi havia algunes proves TMA pendents que s'havien acumulat. D'aquesta manera el nombre de casos totals se situa en 9.308, 817 del quals resten actius.

Pel que fa a la pressió al sistema sanitari, hi ha 29 persones ingressades a planta de l'hospital, 4 més que aquest dimarts, i 11 a la unitat de cures intensives, 9 de les quals amb ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre hi ha 17 ingressats, 5 de Salita, 10 de Sant Vicenç d'Enclar i de la Residència l'Albó i 1 provinent del servei d'Urgències de l'hospital.

Quant a les escoles, a hores d'ara, hi ha 7 aules confinades de manera total i 38 sota vigilància parcial. La taxa de reproducció del virus es manté sense grans canvis en 1,05. D'altra banda, dels prop de 8.000 tests d'antígens fets fins ara en el cribratge escolar, 22 han donat positiu. El titular de Salut ha tornat a fer una crida a alumnes i treballadors a fer-se les proves de manera setmanal, tot i que ha afirmat que l'adhesió està augmentant progressivament.

Roda de premsa comlpeta d'aquest dimecres 20 de gener de 2021:

Informa: Neus Toro

Informació relacionada

54.236.58.220