MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 24º

El Temps Darrera previsió

Ros i Fàbrega aborden possibles convenis en matèria de sanitat durant la seva primera visita institucional

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i el

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i el regidor Francesc Viaplana s'han reunit aquest dijous a l'ambaixada d'Espanya a Andorra amb l'ambaixador, Àngel Ros; el ministre conseller,  i el cònsol general d'Espanya a Andorra. Aquesta ha estat la primera visita institucional de l'alcalde a l'ambaixador.

Durant la trobada s'han tractat diferents qüestions, com les possibilitats i els convenis d'atenció mèdica als ciutadans de l'Alt Urgell a Andorra, una qüestió que el mateix Ros ha destacat aquesta setmana que “s'ha de tractar entre estats, és a dir entre Espanya i Andorra”, tot i que és una proposta que veu de bon ull.

Durant la reunió també s'ha abordat el tema de l'aeroport Andorra-la Seu d'Urgell, la situació dels treballadors transfronterers que, bàsicament, són veïns de l'Alt Urgell i, finalment, la candidatura conjunta entre Andorra, Espanya i França com a patrimoni de la humanitat, del conjunt format per la catedral de la Seu, el castell de Foix i altres monuments andorrans relacionats amb el coprincipat.

Segons han assenyalat des de l'ambaixada, la trobada s'ha desenvolupat amb "tota la cordialitat". De fet, Fàbrega ha expressat que "ens hem trobat amb una bona predisposició per part de l'ambaixada a l'hora de poder avançar en tots aquests temes que ens toquen directament com a territori”.

Informa: Agència ANA-Silvia Callís
Imatge: Ambaixada d'Espanya a Andorra