MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Ús de mascaretes generalitzat quan es comencin a obrir activitats

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, preveu que  les mascaretes s'hauran de fer servir durant un temps en el moment que es vagin obrint les diverses activitats després del confinament.

En la roda de premsa d'aquest divendres al migdia ha explicat que les farmàcies podran dispensar-les en pocs dies ara que es disposa de prou material de protecció. De moment, s’està prioritzant el repartiment de mascaretes per a les persones especialment vulnerables i pels col·lectius de risc.

Tot i això, ha recordat que les mascaretes no proporcionen per si soles la protecció suficient. S’ha de combinar el seu ús amb una bona higiene de mans amb aigua i sabó, respectar la distància i sobretot, quedar-se a casa. El ministre Martínez Benazet reconeix que "no és la indicació que vam donar al principi però el coneixement ha anat canviant".

A més, ha dit que s’ha adquirit material de protecció per als grups específics, com ara professionals sanitaris, centres sociosanitaris i cossos especials. El ministre portaveu, Eric Jover, ha indicat en la compareixença d'aquest divendres al vespre que les farmàcies i el Govern seran els encarregats de canalitzar-ne la distribució. Tot i això, no ha detallat quan es farà ni si seran gratuïtes.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest divendres:

Informa: Gerard Gort

Informació relacionada

3.219.167.194