MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Salut confirma 14 positius i queda pendent dels resultats de 43 casos de sospita

www.andorradifusio.ad

Actualment hi ha 43 sospites de coronavirus pendents de diagnòstic. Així ho ha dit el ministre de salut que ha recordat que actualment  hi ha 14 positius, 4 dels quals ingressats, un d'ells a l'UCI en estat greu però estable, la resta amb simptomatologia lleu. Joan Martínez que ha justificat la decisió de nous tancaments d'activitats per evitar l'esgotament de recursos sanitaris ha afegit que amb els nous acords el diagnòstic per la COVID-19 arribarà en 24 hores. El ministre portaveu per la seva banda ha exposat que les noves mesures decretades pel Govern s'apliquen a partir de dimecres per donar temps d'organitzar-se a les empreses.

L'home atès per una aturada cardíaca al Pas de la Casa la setmana passada i que va donar positiu en coronavirus ha mort aquest diumenge a Barcelona. Ho ha confirmat el ministre de Salut que ha recordat que són 14 els positius per coronavirus, 8 nous casos confirmats aquest dilluns. De l'home ingressat a l'UCI diu que ha millorat. Actualment hi ha 43 sospites pendents de diagnòstic, 4 a l'hospital i 39 a casa. Martínez Benazet ha avançat que ara el diagnòstic arribarà més ràpidament gràcies als nous acords i que dins de les noves limitacions de professions s'inclouran els odontòlegs, que només podran actuar en casos d'urgència. El ministre també ha parlat d'una nova informació de l'OMS que indicaria que els casos de COVID-19 curats podrien transmetre la malaltia 15 dies després.

Una situació que diu s'estudiarà aquest dimarts a nivell europeu. "Tenim una conferència de ministres de tot Europa amb el director regional de l'OMS, Hans Kluge, i es tractarà aquesta qüestió", explica. Diu que aleshores "s'haurà de veure l'abast que té i si és així cal veure si hem de prendre alguna mesura respecte de l'únic pacient que hem tingut  i que es va curar o si per contra hem de seguir fent el que hem fet fins ara".

El ministre portaveu ha justificat la decisió del Govern respecte de l'aturada de noves activitats econòmiques que no serà efectiva fins dimecres per donar temps d'organització a les empreses afectades. També ha avançat que les lleis urgents que es treballen preveuran augmentar la capacitat d'endeutament del país i demanar un esforç als propietaris de locals comercials. El Govern ja treballa en una revisió del pressupost. 

Ha reconegut que "tots hem notat que la mobilitat segurament era massa elevada pel que demanaven les circumstàncies i per això el Govern ha volgut protegir més el personal sanitari". "En aquest sentit, com menys mobilitat hi hagi i menys activitats es desenvolupin que puguin representar un risc sanitari, millor", afegia.

Quant a educació Jover ha explicat que en la reunió que la ministra d'educació ha fet amb representants dels tres sistemes educatius han acordat la continuïtat educativa amb base digital. Ha afegit que les persones que no disposen de connexió a internet o de tauletes podran demanar suport tant al Govern com  a Andorra telecom. També ha dit que les proves oficials es posposen així com les inscripcions, fet aquest darrer que també afecta les universitats de fora. 

Torna a veure la darrera roda de premsa completa sobre el coronavirus del ministre portaveu, Eric Jover, i el ministre de Salut, Joan Martínez:

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

3.223.3.101