MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Salut informa de 183 casos actius de coronavirus i insisteix en el confinament

www.andorradifusio.ad

El nombre de positius per coronavirus s'eleva a hores d'ara a 188. Els ingressats a l'hospital, que superen els trenta, es mantenen estables i alguns en milloria. El Govern detecta una corba més aplanada.

Més positius per coronavirus, que ja s'acosten als 200 casos. 183 actius, amb dues defuncions pendent de la confirmació que la tercera fos per Covid-19. També tres curats, que s'espera que augmentin entre els pacients amb símptomes més lleus.

Els més de trenta ingressats a l'hospital, sis d'ells intubats a l'UCI, es mantenen estables i alguns milloren. Al Cedre hi ha nou afectats.

El ministre de Salut explica que l'increment en la corba de contagi es va aplanant. Segueix recomanant el confinament a casa com a mesura més eficaç i espera poder administrar de forma àmplia el fàrmac que s'utilitza als tractaments i que ha d'arribar en més quantitat.

Joan Martínez Benazet ha indicat que "amb els contactes transversals amb els països veïns s'aconseguirà garantir l'arribada de més hidroxicloroquina". L'objectiu "és tractar tots els pacients, encara que siguin lleus, i els seus contactes, cosa que ara no es pot fer perquè l'estem reservant pels més greus".

Els professionals de la salut positius són 48 i s'espera recuperar bona part dels més de cent efectius aïllats entre aquesta setmana i la vinent.

Benazet ha indicat que el treball amb els casos va confirmant informació valuosa sobre el coronavirus. Per exemple, que afecta gent més jove del que es pensava i que no només els nens són asimptomàtics, que també hi ha adults sense símptomes que transmeten el virus.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest diimecres 25 de març al migdia:

Informa: David Domingo
Imatges: Desirée Sala

Informació relacionada

35.173.234.169