MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Sant Julià inicia una prova pilot de tres mesos per introduir la mobilitat amb patinets elèctrics

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria ha iniciat una prova pilot per desenvolupar l'ús dels patinets elèctrics a la parròquia. Durant tres mesos, hi haurà 15 punts repartits a la parròquia, que serviran per recollir dades sobre les necessitats dels usuaris.

Sant Julià de Lòria vol ser capdavantera en la mobilitat sostenible. L'equip comunal no ha dubtat a donar exemple i ha provat alguns dels patinets elèctrics que els propers tres mesos estaran repartits per la parròquia.

Es tracta d'una prova pilot que servirà per recollir dades sobre l'ús d'aquest mitjà de transport cada vegada més present en els nuclis urbans.

El cònsol major, Josep Majoral, ha recalcat que l'objectiu d'obtenir "una bona base de dades, saber quins circuits fa la gent, si el nombre de parades són les necessàries o en falten més" respon a la voluntat de "treure un concurs quan toqui amb totes les condicions que la parròquia necessiti".

Els usuaris s'hauran de baixar l'aplicació Muvif, omplir un formulari i desbloquejar el patinet amb el mòbil per poder fer-lo servir. L'aixecament de bandera costarà un euro i el preu per minut serà de 18 cèntims, però l'empresa responsable vol que els usuaris optin per un dels dos forfets disponibles, amb un preu de 14,90 euros per 250 minuts d'ús o bé de 24,90 euros per 500 minuts.

Més endavant, l'objectiu de Carles Capella, assessor de Muvif, és arribar a altres parròquies. Assegura que està "en converses molt avançades amb Andorra la Vella i Escaldes-Engordany per cobrir tota la vall central".

La prova pilot acabarà el 21 de març, tot i que es podria prorrogar per espai d'un mes, i no tindrà cap cost per a les arques del comú.

Imatges-informa: Joan López

 

 

 

Informació relacionada

35.175.212.130