MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 28º

El Temps Darrera previsió

Sant Romà de les Bons ja llueix un enllumenat més eficient envoltat de mesures de seguretat

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous a la nit s'ha estrenat el nou enllumenat ornamental de l'església de Sant Romà de les Bons. Es tracta de 36 punts de llum d'eficiència energètica que redueixen un 60% el consum elèctric de l'anterior instal·lació. També s'ha instal·lat un sistema de càmeres de videovigilància per tal d'evitar els actes vandàlics.

Sant Romà de les Bons disposa des d'aquest dijous d'un nou sistema d'enllumenat. Amb un pressupost de prop de 48.000€, la nova instal·lació té 23 balises de senyalització al camí i 13 focus que il·luminen les parets de l'església i la torre dels Moros.

El nou enllumenat redueix un 60% el consum elèctric en passar dels 4.520 als 1.790 wats i minimitza la contaminació lumínica. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, posa en relleu com "totes les instal·lacions antigues s'havien fet malbé i arran d'una esmena al pressupost dels consellers de DA a Encamp per ajudar que aquest entorn torni a recuperar l'esplendor, s'ha refet tota la instal·lació".

Aquest nou sistema d'il·luminació substitueix l'anterior, que presentava problemes en la instal·lació elèctrica i la renovació dels punts d'il·luminació, que havien quedat malmesos per actes vandàlics.

Per tal d'evitar que es repeteixi aquesta situació, el cònsol major Jordi Torres, explica que s'han reforçat les proteccions dels focus i les balises de senyalització i s'han instal·lat càmeres de videovigilància.

El conjunt històric de les Bons disposa de 5 càmeres de seguretat que s'activen quan detecten moviment. Estan connectades al servei de circulació i s'afegeixen a altres de situades a la zona del poliesportiu o al Prat Gran.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Vicente Bellot