MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Santa Coloma, l'habitatge i els tràmits en línia centren el sisè dia de campanya a la capital

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella reunió de poble per En Comú, habitatge pels socialdemòcrates i gestió online del comú per Terceravia.

En comú per Andorra la Vella vol continuar la feina iniciada aquest mandat a Santa Coloma. Ho ha exposat aquest dijous en una reunió de poble a la casa Quim de Dolsa. Reunió en la qual la candidata a la reelecció, Conxita Marsol, va exposar la inversió de més de 6 milions d'euros que s'ha destinat a la localitat i amb la voluntat d'acabar la millora de les voravies i carrers. A més volen remodelar l'avinguda d'Enclar.

També va exposar la voluntat de posar en valor el castell de Sant Vicenç per enllaçar-lo amb la ruta cultural dels frescos de Santa Coloma. La reunió va comptar amb destacats membres de les formacions representades en la candidatura. 

Els socialdemòcrates han parlat aquets divendres d'habitatge. I ho han fet davant dels edificis de Jovial. Defensen la creació d'una àrea d'habitatge per coordinar les diferents mesures per afavorir el dret a l'habitatge. També proposen una col·laboració publico-privada per mirar de generar i potenciar que surtin més pisos de lloguer al mercat mitjançant exempcions i facilitats als propietaris. El candidat Pere Baró ha lamentat la política duta a terme al comú els darrers 4 anys.

També defensen la necessitat de retornar a la filosofia inicial dels pisos de Jovial. Tampoc descarten la cessió de terrenys comunals per a la construcció de nous habitatges, un aspecte diu que caldrà estudiar atentament.

A Terceravia tenen molt clar que cal que el comú es modernitzi. Per això defensen la necessitat d'implantar les noves tecnologies en totes les àrees sobretot a la de tràmits. Per això volen que la majoria de tràmits comunals es puguin fer en línia per facilitar les gestions dels ciutadans. Una modernització de l'administració que, segons el candidat Jaume Carrera, haurà d'anar acompanyada de formació.

Carrera afegeix també que s'ha de donar ús a les instal·lacions comunals de la plaça Lídia Armengol i defensa la necessitat de traslladar la majoria dels tràmits al nou edifici comunal deixant una presència testimonial a la seu central del comú.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

3.227.240.143