MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Satisfacció a la plataforma contra l'heliport després que el Govern hagi descartat portar-lo a les Tresoles

www.andorradifusio.ad

Satisfacció dels membres que integren la plataforma contra l'heliport a les Tresoles després que el cap de Govern anunciés que la instal·lació no es farà. Lamenten la manca d'informació i critiquen els tombs que ha donat l'executiu sobre si es faria o no.

La decisió del Govern de no construir l'heliport a les Tresoles, que va avançar dijous el cap de Govern a Ràdio i Televisió d'Andorra i que va ratificar aquest divendres en la reunió de poble d'Escaldes-Engordany, ha estat rebuda amb satisfacció per la Plataforma veïnal que des d'un primer moment s'hi va posicionar en contra. "Estem molt contents. Tant de bo això s'hagués dit abans i ens haguéssim estalviat molt recorregut entre mig que no era necessari, però finalment entenem que és el millor que podia passar", assegura Laura Villasevil, membre de la plataforma.

Villasevil lamenta la manca d'informació del Govern. Explica que van conèixer al consell general de dijous que hi havia uns informes tècnics que validaven la construcció de l'heliport i critiquen els tombs que ha donat l'executiu quant a la seva construcció a les Tresoles.

A més, defensa que "l'única posició clara des del minut zero ha estat la nostra. Sempre havíem dit que no volíem l'heliport encara que ens portessin uns informes molt favorables i molt bons". "Qui crec que haurà de donar explicacions en aquest cas és el senyor ministre Jordi Torres, el conseller (general) d'Escaldes-Engordany Miquel Aleix, o la senyora Silvia Calvó, ministra de Medi Ambient, perquè en el seu moment ningú ens va dir que estigués en contra d'aquest heliport", critica.

La Plataforma no demanarà una reunió amb el Govern per conèixer de primera mà les raons de la decisió presa. És més, diu que "amb el senyor Torres poca cosa tenim a dir. Jo estic convençuda que ell continua estant a favor d'aquest heliport. No sé l'emoció que té aquest senyor per aquest heliport. Moltes preguntes han quedat a l'aire, nosaltres sempre hem demanat de qui eren els terrenys i... silenci total. No ens ho han volgut dir ni des del Govern ni des dels comuns, no entenc per què tant d'amagar".

El ministre Torres va defensar dijous al Consell la necessitat de disposar d'un heliport nacional. Descartada l'opció de les Tresoles, el Govern haurà de buscar una altra localització.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu-Anna Romagosa

Informació relacionada

3.227.240.143