MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 22º

El Temps Darrera previsió

El sector del taxi vol ser considerat un servei públic i unificar les centrals

www.andorradifusio.ad

El sector del taxi vol tenir la consideració de servei públic, com passa a la majoria de països europeus. Així ho proposarà en la reunió que pensa demanar amb el ministre Jordi Gallardo. El sindicat celebrarà aviat una assemblea per ratificar el nomenament de Víctor Ambor com a nou primer secretari.

La branca sindical del taxi integrada a l'USdA veu imprescindible aconseguir que el sector tingui la consideració de servei públic, com a la resta d'Europa, i així ho pensen traslladar al Govern durant la reunió que demanaran amb el ministre d'Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Asseguren que el canvi aportaria un servei millor i més seguretat jurídica del sector. També facilitaria centralitzar el servei i millorar l'eficàcia, assegura el primer secretari del sindicat Víctor Ambor. Diu que d'aquesta manera podrien unificar les centrals, ja que "actualment hi ha petites baralles entre centrals i companys per veure qui ha arribat primer a un servei". Mentre que unificant el servei, "anirà un taxi a buscar-lo amb la màxima brevetat possible".

El sector continua molt preocupat per la competència que asseguren que pateixen. En concret, les plataformes que posen a l'abast dels clients una xarxa de transport privat, que connecta passatgers amb conductors particulars.

El sindicat celebrarà en els pròxims dies una assemblea per ratificar els canvis a la junta directiva, amb Víctor Ambor com a nou primer secretari. Des que es van integrar a l'USdA el sindicat té uns 30 afiliats.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Josep M. Garcia

3.235.75.174