MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Els sectors que depenen del turisme celebren l'ampliació de les suspensions temporals al 100% de la plantilla

www.andorradifusio.ad

Comerç al detall i grans superfícies, amb estacions d'esquí, agències de viatge, hotels i apartaments turístics podran aplicar la suspensió temporal del contracte de treball a la totalitat de les plantilles. S'estableix en el decret publicat dimarts que amplia les mesures per ajudar el teixit empresarial. Es podrà aplicar de forma retroactiva des de l'1 de febrer.

El decret estableix que les activitats econòmiques suspeses obligatòriament i les que depenen del turisme i estan afectades per les restriccions aplicades als països veïns podran aplicar la suspensió temporal del contracte de treball al 100% dels treballadors.

D'aquesta forma es dona resposta a una de les reivindicacions que havien fet sectors relacionats amb el turisme. Les associacions de comerciants aplaudeixen la mesura, sobretot perquè alleugera la greu situació de sectors com les perfumeries, roba i electrònica, amb una dependència molt important del turisme.

Consideren que totes les ajudes són necessàries, ja que del contrari més del 40% dels comerços d'aquest sector corre perill de tancar.

Per la seva part els hotelers recorden que el decret ja estava pactat amb el Govern. Malgrat tot, tenen clar que com a mínim fins al mes de març la situació no variarà. A més l'aplicació del nou decret tindrà un caràcter retroactiu des de l'1 de febrer. Les empreses integrades en sectors econòmics específics podran aplicar la suspensió a un màxim del 75% de la plantilla.

Un altre punt que inclou el decret és posar a disposició de les empreses un nou mòdul per afegir treballadors en el cas de demanar una ampliació de les suspensions temporals.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Anna Mata

Informació relacionada

3.230.143.40