MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Els serveis de neteja intensifiquen la seva feina als llocs on acostuma a haver-hi més presència de gent

www.andorradifusio.ad

Els serveis de neteja dels comuns també han modificat la manera de treballar durant la crisi del coronavirus, ara ho fan amb equips separats i seguint les pautes higièniques marcades. Denuncien un cert incivisme de la gent que passeja gossos i d'aquells que llencen mobiliari al carrer.

El volum de feina pels treballadors dels serveis de neteja no s'ha incrementat durant la crisi sanitària, però sí que s'ha intensificat la neteja als llocs on acostuma a haver-hi durant el dia més presència de gent, com poden ser les entrades dels comerços que venen productes de primera necessitat i les parades d'autobús.

Els productes amb els quals tracten l'aigua per netejar els carrers continuen sent els mateixos, però han augmentat la dosi de desinfectant, explica el responsable d'higiene de Sant Julià de Lòria, Jordi Sànchez. "Abans fèiem servir netejador amb olor i ara és 100% desinfectant", assegura.

També explica, respecte a les mesures que han près, que "el departament s'ha partit en dos per treballar en dies alterns i com a molt en grups de màxim dues persones".

Els serveis de neteja han detectat un cert incivisme de la població i és que els treballadors continuen trobant mobiliari al carrer, ja que alguns veïns aprofiten aquests dies per fer neteja a casa. També han detectat un augment d'excrements de gossos i sobretot poca cura als pipicans, que també s'encarreguen de netejar, exlpica el conseller de Sostenibilitat i Innovació d'Andorra la Vella, Gerard Estrella.

Estrella demana l'ajuda de la ciutadania i afirma que en aquests moments "cal concentrar els esforços en el que és important que és la neteja i desinfecció dels carrers".

Cal recordar que el servei de recollida de deixalles d'aquest tipus treballa amb mínims i seguir les indicacions dels professionals ajudarà que es puguin fer les tasques que són essencials durant el confinament.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Xabier Moreira

Informació relacionada

34.200.222.93