MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

S'espera neu a totes les cotes

El comitè d'emergències està pendent de

El comitè d'emergències està pendent de l'episodi de nevades i de vent. Els gruixos de neu quedarien sobretot concentrats a la part nord del país, sense grans afectacions al fons de les valls. La carretera RN-22 d'accés a França està restringida a camions de més de 19 tones des d'aquest dilluns a la tarda i es preveu que l'ordre es mantingui fins dimarts al matí. 

Segons les previsions nevarà per sota dels 1.000 metres. La nit de dilluns a dimarts pot continuar nevant a les zones baixes del país, però sobretot serà més persistent a parròquies altes. Dimecres i dijous es preveu que pugi la cota però no acabarà de fer net, sobretot a les zones altes.

Aquest dilluns a primera hora aquest era l'acpecte a partir de 1.600 metres:

Mobilitat recomana no circular sense equipaments especials, informar-se abans de sortir de casa i planificar els desplaçaments, evitant-los si no són necessaris.

Aquest dilluns a primera hora ha tingut lloc la reunió de coordinació entre els diferents departaments que s'activen en cas de possibles nevades. Segons ha informat el Govern, es fa un seguiment de la previsió meteorològica per poder reaccionar el més aviat possible si es complica la situació a la xarxa viària. És una de les mesures que es van reforçar arran del col·lapse que es va produir en la darrera nevada important el passat mes de gener.

D'aquesta manera, segons el cap de protecció civil, Cristian Pons, es milloren els protocols, sobretot quant a coordinació i previsió. El comitè d'emergències vol organitzar grups de treball sobre el terreny i informar la població sobre les precaucions que cadrà activar.

Recordem quines són les recomanacions segons la situació de la neu a la carretera:

Informa: Yasmina Canedo - Laura Cugat
Fotografies cedides: Ricard Riba (Canillo aquest dilluns al matí) i Arnau Casal (Canillo aquest dilluns al migdia)

3.235.66.217