MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

S'explora la col·laboració amb França per a la formació especialitzada en energies renovables

En el marc de la transformació del model energètic,

En el marc de la transformació del model energètic, i amb la voluntat de garantir la qualitat i la capacitació dels professionals, una delegació andorrana s’ha desplaçat a París per estudiar possibles col·laboracions sobre la formació dels professionals del sector.

El cap de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, acompanyat del president del Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra, José Luis González, i el president de l’Associació d’empreses de lampisteria i climatització, Edgar Francôme, ha visitat les instal·lacions de l’associació Qualit’EnR.

El Projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic preveu la capacitació per exercir en el sector. Així, els professionals que presten serveis en l’àmbit executiu de la instal·lació, del muntatge i de l’obra en l’edificació hauran de disposar d’una capacitació professional específica, amb l’objectiu final de garantir un alt grau de qualitat en els serveis prestats i d’assegurar la protecció del consumidor. És en aquest sentit que la delegació andorrana explora la col·laboració que es pot establir per garantir la qualitat i la capacitació dels professionals del país.

L'associació Qualit'EnR es va crear l'any 2006 per desenvolupar la qualitat de la instal•lació en el camp de les energies renovables, amb l'objectiu d’augmentar les habilitats dels professionals. La seva activitat se centra en la formació de professionals, en la qualificació d'empreses, en fer auditories sobre les instal·lacions efectuades per les empreses qualificades i la comunicació a l’entorn de les energies renovables.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Govern d'Andorra