MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

S'inaugura a la Seu d'Urgell un grau universitari en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport

Aquest dilluns s'ha presentat a la Seu d'Urgell el grau u

Aquest dilluns s'ha presentat a la Seu d'Urgell el grau universitari de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport que començarà al setembre al nou centre INEFC-Pirineus, el tercer centre públic d'aquestes característiques a Catalunya. Estarà adscrit a la Universitat de Lleida.

Des del consistori de la ciutat veïna, el vicealcalde, Francesc Viaplana, ha qualificat el projecte d'"estratègic per a la Seu d'Urgell, l'Alt Pirineu i l'Aran, ja que "oferirà una formació on el campus de pràctiques és tot el nostre entorn i les possibles sortides professionals també es troben al nostre territori”. La presentació ha comptat, a més dels representants locals i comarcals, amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, el rector de la UdL, Jaume Puy, i el director d’INEFC, Eduard Inglés.

El nou centre universitari començarà la docència teòrica a les aules de l'UNED, situades al Centre Cultural de les Monges, però les noves instal·lacions es construiran a l'Horta del Valira, amb un ajut de 4 milions d'euros de la Diputació de Lleida. Talarn ha reconegut que “tenim un deute històric amb el Pirineu que s’ha de subsanar i la millor manera és amb les oportunitat que ofereix el propi territori, la ubicació del grau universitari a la Seu ho és, és una gran aposta pel Pirineu i també pel país".

Informa: Redacció

3.227.0.150