MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Stop Violències reivindica el dret a l'avortament en la inaguració d'una escultura sobre els Drets Humans

www.andorradifusio.ad

Inaugurada a la plaça de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell una instal·lació artística per commemorar el 70è aniversari de la Declaració universal dels drets humans. Un acte que Stop Violències ha aprofitat per reivindicar la despenalització de l'avortament.

Reivindicar i divulgar la importància dels drets universals de l'home és la intenció de la instal·lació artística inaugurada a la plaça de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Un acte incorporat a l'agenda de la visita del director de l'Oficina de l'ONU a Ginebra, Michael Moller, que ha destacat la necessitat de defensar aquests drets.

La inauguració ha estat aprofitada per Stop Violències per reivindicar de forma silenciosa la despenalització de l'avortament. La presidenta de l'associació, Vanessa Mendoza, explica que han volgut "reivindicar els drets humans de les dones, que en aquest país encara no tenim". "Ens ha semblat que aquesta exposició a l'aire lliure amb personalitats competents era el lloc ideal".

El ministre de Salut, Carles Álvarez, opina que "tothom té dret a reivindicar i és el seu dret". "Ja es coneix la postura institucional en aquest sentit. Qualsevol canvi s'ha de fer modificant l'article 8 de la Constitució i per això hi ha els mecanismes adequats".

L'obra, de Reunió de Papaya, simbolitza els 30 drets recollits a la declaració universal a través de 30 pals de colors. Un pals suportats sobre un mur. El creador, Pere Moles, ha destacat com encara en l'actualitat "s'estan construit murs". "Aquest és un mur que no és gris, sinó de mols colors, on hem escrit aquests drets humans".

La instal·lació romandrà a l'hospital fins a l'estiu. Després es vol traslladar a un espai natural on no hi hagi els murs.

Informa Ana Alamán    
Imatge Jordi Seabra
Locució: Jordi Domingo

Informació relacionada