MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

El Superior reconeix un home com a pare natural d'un infant nascut als Estats Units per gestació subrogada

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Superior avala que un home pugui adoptar per gestació subrogada i assumeix una sentència dictada per un tribunal nord-americà. En la justificació de motius especifica que s'ha d'atendre amb caràcter preferent l'interès del menor i que si no s'acceptés la sentència aquest en seria el principal perjudicat.

Nou pronunciament de la justícia sobre un cas de gestació subrogada que va tenir lloc als Estats Units. El Superior ha acceptat una sentència dictada en aquell país que reconeixia un home andorrà com a pare natural d'un infant que havia de néixer fruit d'aquesta pràctica. En aquest cas, l'embrió s'havia gestat a través de la donació anònima d'un òvul i el seu esperma i la mare subrogada i el seu espòs havien sol·licitat que s'acceptés la petició d'adopció. Un cop a Andorra, l'home va demanar que els tribunals també el reconeguessin com a pare de la criatura.

El Superior ha avalat la sentència del tribunal nord-americà perquè entén que no fer-ho perjudicaria l'infant, produiria una ingerència directa en la seva identitat i vinculació a la societat andorrana. Indica que malgrat que la legislació no reconeix cap contracte de gestació substituïda, sí que entén que quan s'ha produït a l'estranger i arriba al país com un fet consumat, cal preservar i atendre l'interès del menor, i més tenint en compte el vincle biològic acreditat. L'aval també es basa en l'article de la Constitució que ordena als poders públics protegir la família.

Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu

Informació relacionada