MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

El Taller d'emprenedors ha propiciat la creació de 90 empreses en 18 anys

Al llarg de les divuit edicions del Taller d´emprenedors, l

Al llarg de les divuit edicions del Taller d´emprenedors, la iniciativa ha rebut la participació de 343 inscrits i 87 alumnes de la Universitat d´Andorra, s´han materialitzat 262 plans d´empresa i s´han creat 90 empreses, més les que puguin sorgir dels 14 plans d´empresa d´aquest any. Les xifres s´han fet públiques durant l´acte de lliurament dels diplomes i dels premis a les tres millors iniciatives.

Els guanyadors d´enguany han estat pràcticament els mateixos que ja van ser premiats fa dues setmanes en el projecte Elevator Pitch d´Andbank, que guardonava les millors presentacions de l´empresa. Benjamí Pardo, amb la seva iniciativa de serveis sociosanitaris a domicili, s´ha endut els 2.000 euros del primer premi; Cristina Pitart, amb el seu centre caní, s´ha endut el segon premi, de 1.300 euros, i el tercer premi, de 750 euros, s´ha repartit entre José Antonio Comba, amb el seu projecte de retolació de vehicles, i Anna Moles, amb la seva iniciativa de decoració floral. 

L´acte ha tingut la presència del rector de l´UdA, Miquel Nicolau, que és on es porta a terme el Taller d´emprenedors, i del ministre d´Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, que ha destacat que, després de divuit anys, la iniciativa està perfectament consolidada i és un molt bon trampolí per tots els que volen engegar una empresa. 

Saboya considera que hi ha moltes iniciatives per ajudar els emprenedors, però fa falta un ecosistema o una xarxa que afavoreixi l´emprenedoria al màxim, posant-los en contacte amb els inversors i fomentant que puguin sortir cap a fora. Per canviar el model productiu del país, "cal passar de la venda al país a exportar béns i serveis cap a fora", ha assegurat. 

L´acte d´aquest dijous a la Universitat d´Andorra ha finalitzat amb una xerrada d´un dels participants del taller de l´any passat, l´exministre Jordi Alcobé, sobre la seva experiència com a emprenedor novell.

Informa: Agència ANA

3.233.215.231