MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 24º

El Temps Darrera previsió

L'aplicació integrada de transport MOU_T_B podria incloure taxis i busos comunals

www.andorradifusio.ad

FEDA Solucions no descarta incloure més modalitats de transport en la nova aplicació de mobilitat intermodal. Es posarà en marxa una prova pilot a partir de setembre per rebre l'opinió d'una cinquantena d'usuaris.

MOU_T_B unirà diferents modalitats de transport en una aplicació. Oferirà informació a temps real i facilitarà el pagament unificat de les línies d'autobusos interurbans, aparcaments comunals, servei de bicicleta elèctrica compartida i punts de càrrega de vehicles elèctrics. Tanmateix, com ha explicat el gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, al programa "Obert per vacances", de Ràdio Nacional, no es descarta la integració d'altres modalitats, com ara taxis o busos comunals. "La idea és anar integrant la resta progressivament, perquè com més integrat sigui el sistema i la visió sigui més gran, més útil serà", argumenta.

Amb l'objectiu d'impulsar projectes d'estalvi, eficiència i sostenibilitat, la plataforma podria fomentar l'ús del transport públic. Forné explica que es podrà conèixer el temps d'espera i es guanyarà en fiabilitat. Creu que "si donem facilitats, cal esperar que la gent ho utilitzi més".

La parapública preveu una prova pilot a partir de setembre. Tanmateix, la plataforma podrà ser utilitzada per tothom i amb totes les funcionalitats el febrer o març de l'any vinent.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Alex Soldevila

Torna a escoltar l'entrevista de l'Obert per Vacances al gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné: