MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

El TC desestima el recurs de Terceravia a les modificacions de la llei de sanitat i seguretat pública per les signatures dels consellers del PS

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs de Terceravia contra la llei de sanitat i seguretat pública, que va rebre el suport de dos consellers generals del PS que havien votat a favor del text legal. El tribunal no entra a valorar el que es demana, sinó que rebutja el recurs perquè afirma que si van votar la llei no poden recórrer-la.

Fa uns mesos, el grup parlamentari de Terceravia va presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el text legal que modificava les lleis de sanitat i seguretat pública. Necessitava dues signatures més, que van ser les dels consellers generals socialdemòcrates Carles Sánchez i Susanna Vela, que havien votat a favor de la llei.

Els dos parlamentaris del PS van assegurar que volien que l'Alt Tribunal discutís els possibles punts polèmics que podia tenir la reforma legislativa. I ara, precisament, el Tribunal Constitucional ha tombat el recurs per les signatures dels parlamentaris socialdemòcrates.

Segons assegura en sentència, "els consellers generals que han votat a favor d'una llei no poden, posteriorment, anar contra ella per inconstitucional".

Els magistrats no han volgut entrar en el fons de la qüestió i han assegurat que no són un consell consultiu o jurídic, sinó un tribunal.

Per altra banda, el TC també ha desestimat un recurs del PS contra dos articles de la llei de mesures urgents d'arrendaments. Confirma que no viola el marc legal vigent.

Informa: Pere Moliné