MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Terceravia insta la fiscalia a investigar les declaracions de Mingorance a l'ONU sobre els avortaments

www.andorradifusio.ad

L'avortament ha estat un dels temes centrals de la sessió del control al Govern d'avui al Consell General. L'Executiu ha titllat d'error les manifestacions de la magistrada Canòlic Mingorance a l'ONU dient que la CASS sufragava les interrupcions voluntàries de l'embaràs a l'estranger. El Partit Socialdemòcrata ha reivindicat que el poble ha de decidir sobre la despenalització i Terceravia ha suggerit que les paraules de Mingorance mereixerien l'actuació de la fiscalia.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'ha encarregat de deixar clar que la CASS no inclou la interrupció voluntària de l'embaràs. I la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha demanat si la intervenció de la magistrada Canòlic Mingorance no ha de tenir conseqüències.

Salazar ha dit que la sospita del PS és "com que no volem reconèixer internaiconalment les nostres vergonyes, disfrassem la realitat del que passa al nostre país per tal que no ens pintin més la cara de vermell del que ja la tenim". Ha insitit en el fet que "no poder avotar a Andorra ni tan sols en els tres supòsits bàsics és tenir la cara molt vermella en el panorama internacional".

El cap de Govern ha defensat la magistrada dient que "es va equivocar". "Va donar una informació que era inexacta i tan bon punt es va saber, va ser degudament corregida per l'autoritat competent, en aquest cas, el consell d'administració de la CASS".

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, ha advertit que les paraules de Mingorance poden donar a entendre que no es persegueixen delictes i ha suggerit l'actuació de la fiscalia. Diu entendre "que hi ha separació de poders", però creu que "la imatge que s'ha donat és que a Andorra hi ha delictes que no es persegueixen".

Espot hi ha divergit assegurant que no té cap constància que es practiquin avortaments a Andorra i que no creu que la fiscalia hagi d'actuar d'ofici.

Els socialdemòcrates segueixen demanant que siguin els ciutadans els qui decideixin sobre la despenalització de l'avortament per sobre del posicionament del copríncep espiscopal. I han interpel·lat directament el cap de Govern perquè convoqui una consulta.

Espot ha insistit en el fet que l'avortament posa en risc el coprincipat i que l'aposta dels demòcrates, avalada pels resultats de les passades eleccions, és el servei d'atenció integral a la dona.

Informa: David Domingo

Informació relacionada

18.206.187.81