MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El testimoni d'una treballadora acomiadada durant la Covid-19: "Em fan fora en aquesta situació sabent que no trobaré feina"

www.andorradifusio.ad

Segons les darreres dades, 77 persones que han estat acomiadades durant la crísi s'han inscrit al registre del Govern. Uns quants han creat un grup de WhatsApp per fer conèixer la seva experiència. La majoria treballava en el sector de l'hostaleria i no ha rebut cap liquidació. Ara, afronten la dificultat per trobar una altra feina.

Dones, del sector d'hostaleria i amb poc temps a l'empresa. Podria ser un dibuix esquemàtic de les persones que s'han mobilitazat a través de WhatsApp per fer conèixer com han estat acomiadades de la feina durant la crisi.

Totes agraeixen la iniciativa del Govern, que ha creat un registre de persones que s'han vist de la nit al dia al carrer, sense treball i sense ingressos.

Les motivacions del comiat en la majoria de casos consultats són, com a mínim, discutibles. És el cas de la Heidi Flores. Divendres 13 va decidir no portar els fills a l'escola i ho va comunicar a la feina, un restaurant d'Encamp.

Just l'endemà s'activava la prohibició d'obertura per a tots els establiments no considerats servei públic. Tot i això, dilluns següent per WhatsApp li van comunicar l'acomiadament.

Denuncia que no han rebut "cap indemnització" ,a més, li diuen que deu les vacances. "No rebo res, ni la liquidació", lamenta.

Les justificacions d'alguns empresaris són diverses: acusar la treballadora de baix rendiment, tot i no haver rebut cap queixa en aquest sentit amb anterioritat o dir que no ha superat el temps de prova.

La realitat és que les persones afectades es troben de cop sense ingressos i en una situació que impedeix trobar alternatives laborals. "Em fan fora en aquesta situació sabent que no trobaré feina", manifesta Flores.

L'executiu es troba actualment analitzant la casuística de cada persona que s'ha donat d'alta al registre d'acomiadats per tal de prendre les mesures que siguin escaients en cada cas.

El cap de Govern recordava dilluns que en els casos injustificats l'empresari s'arrisca a sancions importants i a perdre el dret a acollir-se a les ajudes que s'han decretat.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada