MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 26º

El Temps Darrera previsió

El Thyssen fusiona l'art i les aromes del te inspirades en els seus quadres en una nova activitat sensorial

www.andorradifusio.ad

Quin gust té un Gauguin o un Canaletto? Quina olor fan? El Museu Carmen Thyssen proposa una nova activitat lligada al te. Una empresa especialitzada ha creat cinc infusions per fer un viatge entre l´art i els sentits que s´oferirà a l´estiu.

Aromes cítriques i dolces de les fruites, l´ambient humit de la fullaraca i la pols del camí que dona el Pu-erh. Són algunes de les notes que es poden descobrir en el te creat pel quadre pintat a la Polinèsia de Gauguin que es pot veure al Museu Carmen Thyssen. El conservador del museu, Guillermo Cervera, avança que es farà "una visita guiada en què portarem part de la infusió en sec mentre anem parlant de l'obra d'art, i de com s'interrelacionen els dos elements".

L´empresa alturgellenca Infús ha creat cinc tes inspirats en cinc quadres, un és de Gauguin; també hi ha Canaletto, inspirat en la tranquil·litat del quadre. Per al Modest Urgell s´ha barrejat sàlvia, cardamom i canyella, per al "Camí de sirga prop d´Overschie", de Jongkind, te groc, poliol blanc i menta, i per al "Carrer a Nassau", d´Albert Bierstadt, s´ha utilitzat te verd i ulong, flors i fruita de la passió. La sommelier de te, Vicky Mateu, explica com primer van estudiar l'obra i després van crear la infusió segons què els evocava.

Després de fer el viatge sensitiu a la sala es completa amb un tast a la botiga. El Museu Carmen Thyssen enceta el segell GastroArt, una nova manera de consumir art que es programarà en diferents dates durant l´estiu i sota reserva.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Ruben Calvo

Fotografia de portada: Agència ANA