MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Tolerància zero de la policia amb la violència de gènere

www.andorradifusio.ad

El director de la policia promet tolerància zero davant de casos de violència de gènere i treballa per millorar encara més l'atenció a les víctimes.

La xifra anual de detencions per casos de violència de gènere es manté més o menys estable en una vuitantena, tot i que l'any passat es va arribar a 96.

Aquest 2019 se n'han registrat ja unes 80. El director de la policia, Jordi Moreno, diu que quan reben una denúncia, tant si és violècia masclista com domèstica, actuen amb el criteri de tolerància zero."Amb una mínima agressió detenim i la justícia que prengui les mesures que hagi de prendre".

En relació a anys enrere creu que moltes dones han perdut la por a denunciar. I perquè encara ho tinguin més fàcil es forma continuadament els professionals perquè les atenguin amb la màxima sensibilitat i es trien els policies amb el perfil més adequat perquè les víctimes se sentin acompanyades en el moment de la denúncia."És un tema amb el qual estem molt sensibilitzats", assegura Moreno.

Apunta que en l'atenció a les víctimes és clau la coordinació i el treball conjunt amb Afers Socials, que assegura que funciona molt bé.

Informa: Gerard Gort-Anna Pifarré
Imatge: Jordi Seabra

Informació relacionada

18.206.187.81