MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Els treballs d'excavació del túnel de Tres Ponts acabaran aquesta primavera

www.andorradifusio.ad

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat manté la previsió d'obertura del túnel de Tres Ponts per al final d'aquest any. Un cop finalitzats els treballs de perforació del túnel, les obres se centren en l'excavació de les galeries d'evacuació que es preveu que s'acabin aquesta primavera. L'objectiu del projecte iniciat el 2017 és millorar la seguretat i la mobilitat d'un dels principals accessos a Andorra.

Les obres del túnel de Tres Ponts encaren la recta final. Actualment s'està treballant en la construcció de les galeries d'evacuació i instal·lacions interiors com la impermeabilitat i el sistema de drenatge.

Es preveu que la galeria sud estigui enllestida en les properes setmanes. Un cop finalitzada, els esforços se centraran en la nord. Totes dues connecten amb la carretera contigua i segueixen la normativa europea que obliga a instal·lar sortides d'emergència cada 250 metres.

Les tasques d'excavació finalitzaran aquesta primavera. Com ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, en en la seva visita, aquesta és l'obra més important que l'executiu català té iniciada en aquest moment pel pressupost i per la complexitat que comporta. La inversió és de més de 35 milions d'euros.

Afirma que "guanyarem uns quants minuts de trajecte, però també guanyarem, sobretot, comoditat i seguretat". La considera "una obra que aportarà una millora de qualitat de vida pel territori i en la connexió Lleida-Andorra-Alt Urgell."

La construcció d'aquest túnel de gairebé un quilòmetre i mig és la materialització d'una demanda de veïns de la comarca que permetrà evitar el pas per un dels trams més sinuosos i perillosos de la xarxa viària catalana, la carretera del congost de Tres Ponts. La infraestructura s'inclou en un projecte de millora de la C-14 en el tram que uneix Organyà i Montant de Tost.

En referència a les discrepàncies econòmiques entre privats de setembre passat, Gavín ha assegurant que les obres mai s'han aturat. De fet, ha recordat que les previsions segueixen sent les mateixes. La infraestructura s'obrirà a final d'aquest any.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero

3.94.21.209