MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Tria de llibres més reflexiva en un Sant Jordi sense tantes novetats editorials

www.andorradifusio.ad

A diferència de les floristeries, a les llibreries no s'han copsat tantes aglomeracions, sinó que el ritme semblava més fluid. Els llibreters ressalten que sembla que enguany la gent compri de forma més pausada i reflexiva i no es deixi guiar tant per les darreres novetats editorials, algunes de les quals no han pogut arribar a temps per la diada.

Les llibreries, l'altre negoci protagonista d'aquest Sant Jordi també estan vivint una diada peculiar. N'hi ha que han obert només per lliurar encàrrecs, mentre que d'altres s'hi estaran tot el dia, com si es tractés d'un Sant Jordi habitual.

Una de les característiques d'aquesta edició és que en principi es van atendre moltes comandes a través de correu electrònic i xarxes socials.

Una altra és que els clients s'estan prenent més temps per reflexionar i fer una tria conscient.

El gerent de La Llibreria, Lluís Canal, assegura que "no hi ha un llibre que sigui el més venut, ja que de novetats no n'ha arribat cap i la gent demana moltes coses que ha pogut consultar per internet aquests dies".

Hem pogut recollir diverses de les propostes que s'han adquirit, algunes de les quals pensades perquè passi millor el confinament. Un dels compradors, Yago Antes, explica que ha triat "un llibre de viatges per quan puguem sortir i el de "l'Andorrà", que tenia ganes de llegir des de fa temps".

Natalia Fernández és una altra de els ciutadanes que no s'ha volgut perdre aquest Sant Jordi. Deia estar "contenta per viure en un número senar". "M'ha tocat sortir però vaig amb pressa per intentar complir l'hora marcada", afirmava afegint que ha comprat "el màxim de llibres possible per a tot el confinament". Telma Rei ha optat per "llibres d'autoajuda sobre economia i una novel·la".

Els llibreters esperen que no només es facin compres per la diada, sinó que aquestes s'allarguin, a l'espera que arribin les últimes tendències.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala-Xabier Moreira
Locució: Montse Grau

Informació relacionada

34.204.176.125