MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 24º

El Temps Darrera previsió

Turistes i canillencs, farts dels embussos a la parròquia

www.andorradifusio.ad

El mes d'agost és un dels més forts pel que fa a la vinguda de turistes. Però aquesta arribada també té una cara B, les cues en el trànsit. A Canillo és de fet on més es nota, i és que s'ajunten els visitants amb la població, que a més ha crescut els darrers anys. 

La carretera general 2, la que passa per Canillo, s'ha convertit en tota una habitual del que Mobilitat anomena trànsit dens. El turisme d'aquest agost hi té molta a veure i tot i que els visitants s'ho intenten prendre amb filosofia, també reconeixen que els costa. Als que no els fa tampoc gens de gràcia són als que viuen i treballen a la parròquia. Reconeixen que els fa fer tard i fins i tot els clípols no poden respectar les freqüències. 

Des del comú puntualitzen que es tracta d'una qüestió de pocs dies d'aquest mes, de deu en concret, i que cauen al voltant del 15 d'agost. Uns embussos que es veuen lligats també a la recuperació del turisme. I així ho justifica el cònsol major de Canillo, Francesc Camp. "Una part important de l'economia del país pivota sobre el turisme, llavors en certa forma és un peatge a pagar".

Tot i això el comú busca solucions per a la temporada d'hivern. Algunes de les opcions són poder fer passos de vianants elevats i derivar el trànsit d'entrada per davant del pàrquing del Prat del Riu.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Kevin Ribeiro