MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

18º / 35º

El Temps Darrera previsió

Ubach defensa a l'OSCE la importància d'incloure als joves en els seus projectes i accions

?La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat

?La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dimarts en la trobada informal que aplega els ministres d'Afers Exteriors dels estats integrants de l’Organitzacio´ per a la Seguretat i la Cooperacio´ a Europa (OSCE), a Eslova`quia, i en el marc de la qual ha defensat la importa`ncia d’incloure els joves en els treballs de l’organisme. Durant la seva intervenció, la titular d'Afers Exteriors ha reiterat el ferm compromi´s d’Andorra vers el multilateralisme inclusiu i eficaç per tal de treballar en accions conjuntes de prevencio´ per fer front als reptes actuals que afecten tots els estats, i alhora, poder traslladar dites accions en l’a`mbit local.

La titular d’Exteriors, ha destacat, a més, la necessitat de promoure la cooperacio´ i coordinacio´ entre tots els organismes internacionals, aixi´ com amb l’assemblea parlamenta`ria de l’OSCE, per unir esforços, i alhora evitar duplicitats, en el compliment de l’Agenda 2030. Tal com han informat des de l'executiu a través d'un comunicat, aquesta trobada de treball e´s una preparato`ria per la reunio´ del consell de ministres OSCE prevista per als dies 6 i 7 de desembre a Eslova`quia, on s'adoptaran decisions i documents estrate`gics en diferents a`rees d’accio´ com so´n la dimensio´ poli´tica, l’econo`mica, la mediambiental i la social.

Durant la jornada, la ministra Ubach ha mantingut trobades bilaterals amb els seus homo`legs de Romania, el Vaticà, Finla`ndia, Repu´blica Txeca, Ru´ssia, Kazakhstan, Espanya, Hongria i Malta, on s’han abordat temes d’intere`s comu´ per aprofundir la cooperacio´ bilateral i multilateral.

La trobada ha estat convocada pel ministre d’Afers Exteriors i Europa d’Eslova`quia, Miroslav Lajca´k, actualment president en exercici de l’OSCE.

Informa: Agència ANA
Foto: SFG