MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

La UdA, l'habitatge i l'urbanisme centren el segon dia de campanya a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Terceravia+Unió Laurediana+Independents s'ha reunit amb el personal de la Universitat d'Andorra, mentre que Desperta Laurèdia ha exposat algunes de les bases del seu programa de govern, com la creació de societats cooperatives per a l'habitatge. Units pel Canvi ha assenyalat la importància d'actuar a les urbanitzacions davant la deixadesa que presenten algunes.

La Universitat d'Andorra i l'habitatge han centrat el segon dia de campanya electoral a Sant Julià de Lòria. Una residència per a estudiants, millores a les urbanitzacions i habitatge cooperatiu són les propostes que han fet les diferents formacions.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents s'han reunit amb la comunitat educativa, alumnes i professors de la Universitat d'Andorra per conèixer de primera mà les seves necessitats. Consideren important que creixi i per això ja tenen alguns espais estudiats per ubicar-hi una residència per a estudiants. Sobre l'ampliació de l'oferta educativa, diuen que s'ha de fer de la mà del rector. La número 2 de la candidatura, Mireia Codina, ha deixat clar que si arriben al comú posaran totes les facilitats perquè sigui així.

Units pel Canvi ha volgut assenyalar l'estat de deteriorament en què es troben moltes de les urbanitzacions lauredianes. Despreniment de terres o forats a les carreteres d'accés són un perill per als veïns. Els socialdemòcrates diuen que cal conèixer la casuística de cadascuna i arribar a un acord amb els privats per trobar-hi una solució definitiva. Aposten per fer un pressupost anual per adequar-les segons les necessitats. També han posat l'accent a millorar la carretera que porta a Naturlàndia i alguns carrers del centre de la parròquia.

Desperta Laurèdia porta un programa de govern centrat en 6 eixos, entre els quals destaca la transparència; el desenvolupament econòmic i social, a través de la universitat com a pol d'atracció, coneixement i emprenedoria, i la millora de la qualitat de vida. Per resoldre el problema de l'habitatge aposten per la creació d'una societat cooperativa. Es tracta d'un model d'habitatge nou, molt estès als països nòrdics, i amb el qual Sant Julià es podria convertir en un referent al Principat.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

34.232.62.209