MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

20º / 33º

El Temps Darrera previsió

La UE vol analitzar l'encaix dels monopolis com Andorra Telecom i FEDA en l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

La Unió Europea s'ha mostrat oberta a veure com es poden encabir monopolis com FEDA i Andorra Telecom en l'acord d'associació. Així ho ha explicat l'ambaixador d'aquesta institució durant el lliurament de credencials al copríncep episcopal.

El Palau Episcopal ha acollit aquest divendres l'acte de presentació de cartes credencials de tretze ambaixadors. Un dels més destacats ha estat Didier Lenoir, representant de la Unió Europea, que ha assegurat que les negociacions per assolir un acord d'associació van bé.

També ha afegit que són contraris al fet que hi hagi monopolis, però que es mostren oberts a buscar una solució per encabir la situació d'Andorra Telecom i FEDA. "Som conscients, i les autoritats andorranes així ens ho han explicat, de les problemàtiques concretes que provoca això per al costat andorrà. Penso que ara el treball serà veure com conciliem el respecte als principis bàsics de l'acord d'associació i la presa en consideració d'aquestes particularitats i veure si hi ha solucions", avança Lenoir.

Posteriorment, ha visitat l'Arxiu Episcopal juntament amb dos dels negociadors de la UE. D'altra banda, Hugh Elliot, ambaixador del Regne Unit, ha lamentat que la fallida de Thomas Cook faci disminuir aquest hivern l'arribada d'esquiadors britànics i assegura que la baixada serà temporal. "Mentre hi hagi neu i muntanyes, el turisme seguirà venint a Andorra. Hem vist que la demanda continua i hi ha operadors que estan agafant el relleu", assegura.

També ha assegurat que les relacions entre el Regne Unit i Andorra seran cada cop més fortes amb independència del Brexit.

Informa: Gerard Gort/Pere Moliné/Sílvia Mestre
Imatge: Fernando Montero/Kevin Ribeiro
Locució: Gerard Gort

18.204.55.168