MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

18º / 35º

El Temps Darrera previsió

La Uifand demana als bancs que endureixen les mesures per lluitar contra el finançament del terrorisme

www.andorradifusio.ad

La Uifand ha demanat als bancs que endureixin les mesures efectives per prevenir i lluitar contra el finançament del terrorisme. Entre altres coses se'ls reclama que valorin la introducció de bloquejos o prohibicions de reintegrament d'efectiu i utilització de targetes de crèdit.

La unitat d'intel·ligència financera recorda en el seu darrer comunicat que el risc de finançament del terrorisme és mitjà-baix i es concentra principalment en activitats de captació i moviments de fons. Informa que ha fet una inspecció sobre aquesta qüestió en el sector bancari i ha recomanat un seguit d'accions per ajudar a rebaixar aquests riscos. Totes van en la línia de fer els controls més durs.

Així, assegura que s'hauria de valorar la introducció de bloquejos de reintegraments en efectiu o l'ús de targetes de crèdit provinents de zones properes a conflictes o amb risc de terrorisme. També es reclama que els criteris de classificació dels clients pel seu possible risc siguin el més homogenis possibles. Finalment, creu que s'hauria de fer, des de les entitats financeres, l'esforç per tractar de forma diferent les activitats criminals de blanqueig de les de finançament de terrorisme, ja que són situacions força diferents.

Informa: Pere Moliné
Locució: Joan López