MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Un ull mirant al cel per garantir la seguretat a l'esllavissada

www.andorradifusio.ad

El Govern reconeix que la seguretat a la zona on hi va haver l'esllavissada dependrà, en bona part, del temps. De moment els tècnics preveuen petits despreniments i s'han establert mesures de control sobre l'evolució de la muntanya. L'executiu demanarà la reparació dels costos si finalment es determina que hi ha hagut negligència.

A partir d'aquest dimecres s'obre una segona fase en la qual s'han de determinar quines accions cal fer per reforçar la seguretat, així com aclarir per què hi va haver l'esllavissada i si cal, depurar responsabilitats. Segons apuntava el portaveu del Govern, els tècnics asseguren que hi haurà petits despreniments, una previsió que pot variar en funció del temps. "Sabem que, de moment, la situació, pel que diuen els tècnics, és segura i tan sols hi haurà aquests petits despreniments que s'han anat produint aquests dies. Ara bé, haurem d'estar especialment amatents, si hi ha canvis sobtats de la (situació) meteorològica, per veure com afecten a aquest talús", advertia el ministre Eric Jover.

El Govern reclamarà els costos als responsables si s'escau

Una de les prioritats és determinar si el comú o la propietat tenen alguna mena de responsabilitat en l'esllavissada. En cas afirmatiu, el Govern avança que demanarà reparacions dels costos. "Si s'estableix que hi ha hagut elements de responsabilitat associats, és lògic que el Govern demani reparació sobre els costos que ha tingut degut a aquestes responsabilitats", reiterava Jover en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Finalment, ha destacat que s'han disposat elements de mesura just a l'indret des d'on va caure la majoria de l'esllavissada per tenir informació en temps real sobre com evoluciona la muntanya. També s'han instal·lat sensors darrere del magatzem comunal.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

3.216.79.60