MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

UPA porta la proposta d'Espot per l'avortament a la junta electoral

www.andorradifusio.ad

Units pel Progrés d'Andorra ha registrat una comunicació a la junta electoral en la qual li demana que insti la fiscalia a investigar si el cap de llista de Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, ha utilitzat diners públics en un fet que consideren inconstitucional. Ho afirmen en relació a la proposta d'un servei d'atenció a la dona que acompanyaria les que volguessin avortar perquè poguessin fer-ho fora del país.

Units pel Progrés d'Andorra exposa a la junta electoral que la proposta plantejada per Espot "xoca frontalment i de manera estrepitosa amb l'article 8 de la Constitució", que reconeix el dret a la vida i la protegeix. Entén que cap servei de l'administració pública pot destinar diners a promoure i fomentar actuacions en frau de llei. Atès què Espot va ser ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, demana a la fiscalia que investigui si es van fer actes preparatoris de delictes com contractar i pagar amb diners públics informes per avaluar la viabilitat de la proposta. "A més ens queixem i manifestem la nostra oposició rodona a aquesta proposta electoral, la qual considerem inconstitucional", ha reiterat el cap de llista, Alfons Clavera.

L'escrit davant la junta electoral el signen els números 1 i 2 de la llista d'UPA, Alfons Clavera i Raquel Fernández. L'han registrat ells mateixos aquest migdia al Consell General.

Informa: Gerard Gort-Joan A. Sarmiento
Imatge: Sergi Linares