MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

L'USdA denuncia el degoteig d'acomiadaments sobretot en empreses petites i la construcció

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) denucia que ha rebut moltes consultes de treballadors que han estat acomiadats els darrers dies, sobretot a partir de començament de la setmana passada.

L'USdA ha traslladat al Govern el neguit dels treballadors que han estat acomiadats els darrers dies, sobretot del sector de la construcció, però també del comerç i la restauració.

Principalment d'empreses petites, que amb el tancament han buscat fórmules per evitar afrontar les menys càrregues possibles.

El degoteig de consultes ha estat continu des de principi de la setmana passada. Des de l'USdA reconeixen que són les petites empreses i els autònoms els que més patiran la situació.

El sindicat denuncia que es busquen fórmules per amagar la causa principal d'aquests acomiadaments perquè no es puguin relacionar amb la crisi generada per la Covid19.

Així ho ha expressat el secretari general de l'entitat, Gabriel Ubach, que afirma que "ja hi ha hagut acomiadaments" que "es justifiquen de mil maneres". Afirma que "és molt fàcil de veure" consultant les baixes que a la seguretat social.

Precisament per evitar situacions que perjudiquin els treballadors, el Govern ha creat un registre electrònic per a aquelles persones que hagin perdut la feina durant la crisi, disponible a "treball.ad" i a la pàgina web d'informació sobre el coronavirus.

També s'ha descartat, de moment, no regular la suspensió temporal de treball, com reclama la CEA, ja que un dels objectius principals és garantir els llocs de feina i que les retribucions siguin del 100%.

Informa: Joan A. Sarmiento

 

Informació relacionada

3.230.1.126