MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

Veïns i comerciants del Pas fan una crida als propietaris perquè posin pisos a disposició dels temporers

www.andorradifusio.ad

Veïns i comerciants del Pas de la Casa fan una crida als propietaris d’immobles buits perquè els posin a disposició d’aquesta crisi sanitària per mitigar els problemes d’allotjaments que poden derivar de la llarga estada que alguns temporers es veuran obligats a fer a Andorra.

Acabada la temporada són molts els pisos que queden buits al Pas de la Casa. Per això, veient la situació, veïns i comerciants del Pas de la Casa s’uneixen per fer una crida perquè els propietaris d’immobles buits col·laborin posant a disposició les seves propietats.

Els primers voluntaris no s’han fet esperar. "Tinc dos pisos al Pas de la Casa buits pel final de la temporada. He pensat que era una bona idea posar-los a disposició del Govern i els temporers que estan bloquejats aquí per ajudar-los en aquests moments difícils", explica un d'aquests, Hugo Sauterel.

De moment a Encamp el comú ha cedit 15 pisos socials del Pas de la Casa. Hi ha entre 150 i 200 treballadors de SAETDE que compten amb ajuda de la societat. A Canillo part de treballadors d’ENSISA que es troben localitzats en hotels i el comú ja treballa per localitzar-ne d’altres que no estiguessin vinculats a l’estació. Alguns dels temes que caldrà solucionar és la seva alimentació i l'habitatge.

Aquesta setmana el ministre portaveu ha anunciat mesures per ajudar els prop de 2.000 argentins que s’hauran d’esperar com a mínim 15 dies per tornar al seu país que ha tancat fronteres com també a xilens i colombians. A ells se’ls allarga el permís de residència i cobertura sanitària i s’ha demanat col·laboració als comuns i empresaris que els tenien empleats per ajudar-los en altres temes com l’alimentació.

Tota aquella persona que tingui un dubte o una consulta al respecte també pot trucar al 188.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Informació relacionada

34.239.149.34