MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Les vendes de tabac cauen en picat

www.andorradifusio.ad

Les vendes de tabac han caigut en picat i en alguns establiments la baixada pot superar el 80%. El sector diu que aquests dies es demostra més que mai la forta dependència dels consumidors estrangers.

Els estancs i els altres punts de venda de tabac han perdut amb la crisi pel coronavirus els clients estrangers. Això ha fet caure les vendes en picat.

La Unió de Comerciants del Tabac no disposa de dades generals de l'afectació en el conjunt del país, que pot variar en funció del tipus d'establiment i de la parròquia, però el seu president, assegura que en alguns casos, com el del seu grup, la baixada ha estat superior al 80%.

El president del Grup Sant Eloi, Raül Calvo, reflexiona que ara es nota més clarament la dependència que tenen dels consumidors espanyols i francesos i assenyala la importància del volum que representen les vendes als turistes.

El sector creu que aquesta davallada es mantindrà fins que torni la llibertat de moviment. Aquests dies només atenen clients locals, que fan compres petites, afirma Calvo.

El comerciants del tabac han adaptat els horaris dels treballadors per poder obrir al màxim d'hores malgrat la situació. 

Informa: Gerard Gort
 

Informació relacionada

18.208.132.33