MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

17º / 35º

El Temps Darrera previsió

Les visites teatralitzades de Don Francisco de Zamora fan el ple

www.andorradifusio.ad

Una trentena de persones van descobrir anit, els racons més emblemàtics del centre històric d'Andorra la Vella amb una visita teatralitzada protagonitzada per Don Francisco de Zamora. Una proposta que es repeteix des de fa 7 anys, l'èxit de la qual rau en l'humor dels guies i la participació del públic.

Segon cap de setmana de visites teatralitzades de Don Francisco de Zamora al centre històric d'Andorra la Vella i un nou èxit d'assistència. Alguns d'ells són turistes francesos, d'altres catalans, tot i que la majoria dels participants d'ahir eren residents.

I és que el format d'aquest tipus de visites atrau l'atenció de tot tipus de públic.

L'església de Sant Esteve és el lloc on s'inicia el recorregut. Don Francisco de Zamora és l'encarregat de fer les presentacions i contextualitzar els fets històrics de l'Andorra del segle XVIII.

No gaire lluny d'allà Martín sorprèn els visitants. Es tracta del criat de Don Francisco de Zamora i el seu company d'aventures. Algunes de les anècdotes que s'expliquen durant la visita s'extreuen del mateix diari personal que va escriure Zamora durant els seus viatges.

Amb dosis d'humor durant tot el recorregut, Zamora i el seu criat aconsegueixen atreure l'atenció del públic fent-lo partícip de tots els gags.

El punt culminant és a la plaça del Monjó on acompanyats per un acordió tots i cadascun dels participants, es posen a practicar el ball del contrapàs.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Jordi Seabra