MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

18º / 35º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: Andorra bonica amb Toni González

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de la història dels guants. Un recorregut per la història molt curiós. Han existit sempre? Eren com ara? Tenien els 5 dits?

Andorra bonica

Andorra bonica

Ens visita el Toni González amb la història del bastó. Un recorregut fantàstic que l'ha portat a la caça, a la lluita, a l'aristocràcia i a l'esport. Tambè una necessitat ortopèdica evidentment.

Andorra bonica

Andorra bonica

Avui ens visita el Toni González amb un tema molt lligat a la setmana i especialment al dia d'avui. És Sant Antoni Abat i moltes parròquies com Andorra la Vella, Escaldes-Engordany o La Massana celebren avui les seves respectives escudelles. Qui va ser Antoni Abat? Quina relació té amb les escudelles? De quina època ens arriba tot això?

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens visita avui per parlar de la fusta. Un producte que tenim a la mà des de temps immemorials i que, com tot, ha anat evolucionant amb els anys. El Toni ens en fa un recull prou distret i curiós.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens visita avui per parlar de la cera. Un producte omnipresent, que té més de 300 utilitats i que evidentment és la substància secretada per l'abella i ja d'entrada utilitzada per la construcció dels seus ruscs.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González es modernitza i ens parla avui del "Bitcoin". Què és aquesta moneda virtual? Com funciona? Qui la fa servir? Tè futur?

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni Gonzélez ens visita avui per parlar de la sal. Un producte que ens passa vint vegades per les mans al cap del dia i que té una història i moltíssimes utilitats. (Cosmètica, carreteres, alimentació).

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de l'oli. Un producte que aquí tenim molt a la mà i que com tot a la vida, té una història, una evolució i un present. Especial atenció al passeig que farem per Roma.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de les plantes d'interior. Plantes cultivades en testos o en jardineres, destinades a l'ornamentació dels domicilis, locals, oficines, empreses, sales d'exposicions. Va més lluny del que sembla pel tema de la llum, de la humitat....

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de la història de la moto. Espceialment fa referència a la marca BMW i a com aquesta ha evolucionat. Moltes altres marques, la importància de la moto a Andorra i moltes més coses en una altra fantàstica intervenció del "noi de Ransol".

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González en porta avui fins a Noviercas, un petit poble de 166 habitants a tocar de Sòria. En aquest poblet, la cooperativa Valle de Odieta ha projectat una granja de 20.000 vaques. Serà la granja més gran d'Europa.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui del "musclo" aquest mol.lusc bivalves, comunament de dues closques negres i de gran interès econòmic i gastronòmic. (Anirem concretament a França, a Normandia, allí hi trobem alguns dels musclos de màxima qualitat)

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui del caviar. Parlarem de l'origen, de l'esturió, de Rússia i de moltes més coses. Entre altres sorpreses descobrirem que de caviar en fan molt més a prop de casa nostra del que ens pensem.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de l'ànec. Evidentment que com a bons gastònoms el tenim tots molt present però, com és l'ànec fora del plat?

Andorra bonica

Andorra bonica

Avui el Toni ens explica amb pèls i senyals la vida de l'abella. Hi ha alguna curiositat espectacular. I tambè ens parla de l'abella asiàtica, aquesta és precisament la gran enemiga de l'abella de la mel tal i com la coneixem.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de vins. No només de com es fan i a quines zones però també dels beneficis que poden tenir per a la salut, evidentment amb un consum moderat.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González ens parla avui de l'electricitat. Com va començar tot plegat? Hi ha algun poble famós precisament per la seva relació amb l'electricitat? I a casa nostra, com va arribar i com ha evolucionat. Quins canvis hem viscut entre FHASA i FEDA?

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni Gonzáles ens fa penúltima visita de la temporada, i suposo que motivat per la onada de calor, ens parla de la història de la cervesa. Ja us avanço que és curiosa a nivell mundial.

Andorra bonica

Andorra bonica

El Toni González tanca la temporada parlant-nos de les figues. Una fruita que ha patit molts alts i baixos especialment en la venda del mateixa i que sembla que ara, gràcies als canvis que viu la gastronomia i també el seu ús com a reforç alimentari en l'esport, va revifant.

Desde Ransól amb amor

Desde Ransól amb amor

El Toni ens parla avui del "Voluntariat". És molta la gent que s'involucra en ajudar als altres aquí i a fora. També ens explicarà l'experiència d'una amiga seva amb la teràpia amb cavalls de la que varem parlar la temporada passada.