MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 26º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: Bones peres

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

Bones Peres

Bones Peres

El Luismi Pérez passa pel programa amb tot un seguit de refranys tradicionals que fan referència a l'hivern (que comença dimecres dia 21) i al Nadal que ens arriba diumenge.

Bones Peres

Bones Peres

El Luismi Pérez ens fa la previsió del dia i ens avança el que podria passar els properes 48 hores. Com acostuma a fer tots els dilluns tambè ens porta l'apunt científic. Avui parlem de "Cabanelles", del "Calendari de la ceba" i finalment, del "Calendari de Santa Llúcia". Tot molt curiós...i sembla que força poc creible.

Bones peres

Bones peres

El Luismi ens parla del temps previst per avui i per a les properes hores amb l'alegria de que fa pinta de neu. Tambè ens porta l'apunt científic de totes les setmanes que avui passa per l'onada de fred siberià que està patint una gran part d'Europa. Perquè, com i quan acostuma a passar un fenòmen així?

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez ens visita excepcionalment en dimarts vist que ahir casi no varem tenir programa. Ens parla dels diferents tipus de fred que existeix, tambè de les "corrents de jet" i ens explica el que significa "Albedo". Tot va molt lligat a l'actualitat meteorològica.

Bones peres

Bones peres

El Luismi (que avui està malató) ens va enregistrar el passat divendres un bloc amb tot un seguit de curiositats meteorològiques espectaculars. Especialment xocant, el tema dels llamps que cauen sobre humans.

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez ens parla avui de diversos tipus de vents. Evidentment ens parlarà de la meteo del dia i del que ens ens espera de cara a les propoeres hores. El punt àlgid de l'espai d'avui serà quan ens expliqui com afecta el vent a l'humor i a la manera de fer de l'ésser humà.

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez ens porta avui un espai emocionant sobre els volcans i les curiositats infinites que amaguen. Per exemple, perquè els avions no poden sobrevolar-los quan estan actius però en canvi si que poden passar per damunt d'un incendi forestal?

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez ens parla avui de com va començar tot, de com ha evolucionat i de com és tot plegat avuin en dia en el món de la meteorologia a la ràdio. Qui van ser els pioners i alguna anècdota també hi tindran cabuda.

Bones peres

Bones peres

Pot semblar curiós, però, un tema com la contaminació té una part positiva. Ens ho explica el Luismi Pérez en una nova entrega del "Bones peres" tan curiós com instructiu.

Bones Peres

Bones Peres

Avui, el Luismi ens parla del que sempre hem anomentat "borrasques", tot i que la paraula no es acceptada en català. Hem de parlar de depressió atmosfèrica. Com es formen? A on es formen? i sobretot, perquè es formen?

Bones peres

Bones peres

Avui el Luismi ens explica que el Clima mediterrani existeix en més llocs dels que ens pensem. (La diferència entre "climatologia" i "meteorologia" és important per entendre bé el que avui ens vol explicar). El clima mediterrani el trobem a la Xina...a Austràlia o a Sudàfrica.

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez ens fa la previsió per a la jornda i augura algun canvi de cara a les properes jornades i en l'apunt científic ens parla d'un tema que a partir d'avui serà tema de comentaris i patiments al carrer:Les al.lèrgies.

Bones Peres

Bones Peres

El Luismi Pérez ens parla avui de la "Iridescència", un fenòmen òptic caracteritzat com la propietat de certes superfícies en les quals el to de llum varia d'acord a l'angle des del qual s'observa l'esmentada superfície. El sol hi té molt a veure. Aprendrem paraules com "Halo" i "Parheli".

Bones peres

Bones peres

El Luismi Peréz ens fa cinc cèntims de la meteo del dia i ens proposa un petit avançament del que hauria de ser la setmana. En l'apunt científic, parlem avui de la "meteorització", o el que és el mnateix, els processos causats pels agents atmosfèrics que provoquen el trencament i la disgregació de les roques.

Bones peres

Bones peres

El Luismi Peréz ens porta la previsió meteorològica per avui i per a les properes hores i com de costum hi posa un apunt científic. El podem titular:Desmuntant mítes. Hi ha moltes coses relacionades amb la meteo que ens creiem i que no són certes.

Bones peres

Bones peres

Tema brutal el que ens porta avui el Luismi Pérez. Sabíeu que mirant el fum de les xemeneies podem saber quin temps farà?

Bones Peres

Bones Peres

El Lusimi Pérez ens porta avui a 36.000 quilòmetres de la Terra. Allà a dalt fa 40 anys que hi ha el Meteosat. Com ha evolucionat, com ha canviat, perquè els darrers 10 anys tota ha anat tan ràpid? Que passarà properament amb ell?

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez ens fa la previsió de la jornada i ho allarga a les properes 48 hores. En l'apunt científic ens parla de les taques solars.

Bones peres

Bones peres

E Luismi en prepara una mica per a la calor que tindrem aquesta setmana i en l'apunt científic ens parla de Geologia catastròfica. Des de la falla de San Andrés a Califòrnia fins a Indonèsia. Coses que poden passar...tot i que no sabem quan?

Bones peres

Bones peres

El Luismi Pérez, afectat per l'onada de calor, ens parla senzillament de mítes de l'estiu!