MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 26º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: Cortina amunt

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

Cortina amunt: Mentides podrides!

Cortina amunt: Mentides podrides!

El Xavi Fernández ens porta al Club Capitol de Barcelona. Allí, des del passat 16 de gener i fins al proper 17 de febrer hi podem veure l'obra "Lapònia". A on comencen i a on acaben les mentides? Quines podem dir i quines no?....una tragicomèdia brutal!

Cortina amunt: Malhauradament, molt actual!

Cortina amunt: Malhauradament, molt actual!

Ens visita el Xavi Fernández per parlar de teatre. Concretament ho farà de l'obra "Davant la jubilació". Basada en fets reals ens parla de la intoxicació d'una família per culpa del nazisme. Un excel.lent treball de Thomas Bernhard.

Cortina amunt: Pocs però ben avinguts!

Cortina amunt: Pocs però ben avinguts!

A La sala Beckett de Barelona hi cap molt poqueta gent. Però ens agrada el teatre de proximitat i d'aquí que avui el Xavi Fernández ens recomana l'obra "El chico de la última fila", amb el gran Sergi López.

Cortina amunt:Per a majors de 12 anys!

Cortina amunt:Per a majors de 12 anys!

El Xavi Fernández ens prota al TNC amb l'obra de Bertolt Brecht "La bona persona de Sezuan". La pdeu veure fins el 17 de marça i ens planteja una reflexió incòmoda: Quins són els límits de les bones intencions"?

Cortina amunt: Ens pot passar a tots!

Cortina amunt: Ens pot passar a tots!

El Xavi Fernández ens porta a la sala Villaroel de Barcelona. Allí, des del passat 8 de febrer i fins el 31 de marça hi podem veure l'obra:"La dansa de la venjança". Teatre del duret, 80 minuts intensos sobre un divorci que pintava molt bé i acaba com una bomba de rellotgeria!

Cortina amunt: Una història dureta

Cortina amunt: Una història dureta

El Xavi Fernández ens porta a la Biblioteca de Catalunya. Allí i fins el dia 14 de febrer hi podem seguir l'obra "La reina de bellesa de Leenane". Dirigida pel gran Julio Manrique i amb Marissa Josa i Marta Marco entre altres, ens porten la relació d'una mare i una filla en una humil família Irlandesa. La relació és for´ça tensa, tot sigui dit!

Cortina amunt: Bon tarannà al Tantarantana.

Cortina amunt: Bon tarannà al Tantarantana.

El Xavi Fernández ens porta a la sala de baix del teatre Tantarantana de Barcelona. Allí hi podem veure l'obra "Arma de construcción masiva" de la companyia José y sus hermanas. L'educació a l'escola i a casa, les reformes educatives, les imatges, la música, els mitjans i les xarxes...tot el que se suposa que ens ha d'educar, a escena. Fins el 17 de marça.

Cortina amunt: Males cares.

Cortina amunt: Males cares.

Males cares les que es feien Bette Davis i Joan Crawford. Què carai els hi va passar? La resposta ens l'explica el Xavi Fernández des del teatre Akademia de Barcelona. Allí i fins el 31 de març les actrius Carme Elias i Vicky Peña es posen en el lloc de dos mítes de Hollywood que no es podien veure ni en pintura!

Cortina amunt:Un tip de riure!

Cortina amunt:Un tip de riure!

Amb el Xavi Fernández celebrem el dia mundial del teatre a Barcelona. Concretament ens farem un tip de riure a l'Eixample Teatre amb l'obra sex Escape. Va ser estrenada el passat 5 d'octubre i la podem veure fins el 28 d'abril.

Cortina amunt: Massa comèdia...

Cortina amunt: Massa comèdia...

El Xavi Fernández ens porta cap a la Sala Fènix de Barcelona. Allí a partir de dijous i fins el 28 d'abril hi podem veure la comèdia "Mirta en espera" amb la genial Ángela Palacios. Es tracta d'un monòleg que beu del clown i el gènere musical per fer una paròdia dels contes de fades en què el príncep ve a salvar a la princesa desvalguda.

Cortina amunt: Quan a les 6 són les 12!

Cortina amunt: Quan a les 6 són les 12!

El Xavi Fernández ens parla de l'obra teatral "El despertar de la primavera". Dirigida pel Marc Vilavella, la podem veure fins el 28 d'abril al teatre Victòria de Barcelona. L'espectacle conté 19 números musicals i ens intenta explicar el canvis que nota el nostre cos a mesura que ens anem fent grans. Una divertida història sobre la sexualitat.

Cortina amunt: Dos grans en un!

Cortina amunt: Dos grans en un!

El Xavi Fernández ens parla de la nova obra del José Sacristán i basada en un llibre de Miguel Delibes. Es titula "Señora de rojo sobre fondo gris" i la podem veure fins el diumenge 12 de maig al teatre Romea de Barcelona.

Cortina amunt:Un somriure...congelat!

Cortina amunt:Un somriure...congelat!

El Xavi Fernández ens porta avui a la petita sala Fènix del Raval de Barcelona (50 persones). Allí descobrim la vida d'una noia de raça negra nascuda al País Basc l'any 1976. Amb un toc d'humor i altres moments més tensos l'actriu Silvia Albert Sopale ens explica la seva vida amb cançons populars i anuncis televisius que van marcar una generació. L'obra comença el dia 2 de maig i es pot veure fines el dia 24.

Cortina amunt: Idees de bomber!

Cortina amunt: Idees de bomber!

El Xavi Fernándes ens porta al petit teatre Akademia de Barcelona. Allí, i fins diumenge, hi podem veure l'obra "Bomber(s)". La història d'una noia mentalment limitada i que s'enamora d'un bomber. Una obra a porta tancada terrible i pertorbadora. (Fins el 12 de maig).

Cortina amunt: Des de les entranyes!

Cortina amunt: Des de les entranyes!

Amb el Xavi Fernández anem al TNC de Barcelona. No anem exactament a cap de les sales del Teatre Nacional de Catalunya ja que l'obra proposada es fa al magatzem del teatre. "Stabat Mater", la història d'una prostituta que busca desesperadament al seu fill. La podeu veure fins aquest proper diumenge.

Cortina amunt: Fem mercat!

Cortina amunt: Fem mercat!

Amb el Xavi Fernández fem mercat. Concretament anem al TNC de Barcelona que ens proposa fins el 22 de juny de veure l'obra de Calderón de la Barca "El gran mercado del mundo". Es tracta d'un auto sacramental amb una funció explícitament litúrgica, en un context europeu de forts sacsejos ideològics.

Cortina amunt: Amb actriu andorrana inclosa!

Cortina amunt: Amb actriu andorrana inclosa!

Amb el Xavi Fernández anem cap a l'escenari Joan Brossa de Barcelona. Del 6 al 22 de juny podem veure l'obra "L'esfondrament de la casa Usher", amb la Núria Montes. Ella i Edgar Allan Poe pujen plegats a l'escenari.

Cortina amunt: Escac i mat!

Cortina amunt: Escac i mat!

El Xavi Fernández ens porta cap al teatre Romea de Barcelona. Allí i fins el 16 de juny hi podem veure l'obra "La partida d'escacs". El director Iván Morales i l'actor Jordi Bosch posen sobre l'escenari una fantàstica obra de Stefan Zweig.

Cortina amunt: Dones!

Cortina amunt: Dones!

Amb el Xavi Fernández anem cap al teatre Akademia de Barcelona. Allí, i fins el 16 de juny hi podem veure l'obra "Les oblidades". Un fantàstic viatge pel sentit de la memòria i l'existència a través de les dones.

Cortina amunt: Repetim, com les natilles!

Cortina amunt: Repetim, com les natilles!

Avui parlem de la sensació del "Déja vu"! El Xavi Fernández ens proposa una obre de J.B Priestley titulada "Això ja ho he viscut". La posa en escena el Sergi Belbel a la Biblioteca de Catalunya i la podeu veure fins el 12 de juliol.