Desde Ransol amb amor
El Toni González ens visita carregat de tradicions. Parlem de les escudelles de Sant Antoni i de la festa dels tres tombs.
L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol".
Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.
Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad Tfn: (+376) 873777
Direcció i presentació: Òscar Royo
El Toni González ens visita carregat de tradicions. Parlem de les escudelles de Sant Antoni i de la festa dels tres tombs.
El Toni González ens porta fins al País Basc. Allí, a l'Escola Superior Tècnica d'Enginyeria han inventat un plat que redueix les calories del menjar en un 30%.
El Toni ens parla de la història del cadenat, el que tots malanomenem "candau". La evolució acaba ara fa uns dies amb l'aparició del cadenat que funciona amb reconeixement dactilar.
Avui el Toni ens parla d'ostres. Segurament molts i moltes no en menjeu pel problema que suposa obrir-les. Doncs el Toni s'ha tret un invent de la màniga que potser serà la solució definitiva.
El Toni González ens parla avui d'història i propietats dels cítrics. Parlem de taronjes, de llimones i de mandarines. Tot plegat, prou curiós i instructiu.
El Toni González ens parla avui de la carxofa. Una planta amb moltes més propietats de les que ens pensem i que combina amb 1001 plats de la gastonomia actual.
El Toni González ens parla de la història de les tisores. Un estri que tenim cada dia a les mans i del que en desconeixem gran part de la història.
El Toni González ens fa cinc cèntims de la història de la llar de foc.
El Toni González ens explica avui moltes coses sobre el plàtan. Una fruita amb moltes més propietats de les que ens pensem.
Amb el Toni González fem un repàs al que ha estat una fantàstica temporada de neu i que, tret d'Arcalís, ja ha tancat les seves portes.
El Toni González ens fa una prèvia de la jornada de Sant Jordi parlant-nos de la rosa. Evidentment que serà una vegada més una de les grans protagonistes de la jornada del 23 d'abril.
Amb el Toní González descobrim molt a fons la vida i el consum del famós "percebe". Un dels plats més buscats pels bons gourmets.
Amb el Toni González fem una passejada per la muntanya i aprenen a reconèixer els fruits salvatges comestibles.
Avui el Toni ens descobreix la "Stèvia". Una planta de l'amèrica del sud que serveix per moltes coses. Entre elles, la diabetis, la hipertensió a part de ser un succedani del sucre.
El Toni ens porta avui cap a sud-amèrica. Allí fa anus i panys que hi cultiven cacauets. Una planta curiosa, de la que els fruits s'enterren ells mateixos i que estan considerats com un dels aliments més nutritius del planeta.
El Toni González ens parla avui de productes ibèrics. Sembla que han eclipsat altres productes similars al llarg dels anys però no tot ha estat un camí de roses per als productors.
Pip Pip Pip, la cantimplora, la motxilla i les xiruques. Amb el Toni fem un tomb per les cabanes d'Andorra.
El Toni González ha estat uns dies per la zona de la Creuse, a França. Un lloc fantàstic i que podria ser una bona idea per a les vacances. Molta BTT, molt bona carn i uns paisatges únics.
El Toni González ens parla del lilà, una planta amb flor molt habitual a les primaveres andorranes.
Darrera visita del Toni aquesta temporada. Parlem de l'origen, dels beneficis, i de l'actualitat d'un món apassionant: el del cafè!!