MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: Els 'dibujos'

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

Els dibujos

Els dibujos

Avui als dibujla "Atomic Ant", o el que és el mateix, "La hormiga atómica". Tot va començar el 1965 i una vegada més de la mà dels productors Hanna-Barbera.

Els dibujos

Els dibujos

En la jornada d'avui, als "Dibujos" recordem l'aparició, evolucií i història d'un altre personatge que ens va marcar de petits. Hem triat al gran "Spiderman" ....el "Hombre araña". Tot plegat va começar cap al 1967 i encara és ben viu a data d'avui. Un nou clàssic de Marvel Comics.

Els dibujos

Els dibujos

Avui ens mirem amb detall la sèrie de dibuixos animats de l'Inspector Gadeget. Tot plegat ens porta a la creació de Bruno Bianchi i cap als anys 1980. Van ser dues temporades i 86 capítols fantàstics.

Els dibujos

Els dibujos

El dibujos ens parlen avui de "Droopy", un personatge de Tex Avery per a la MGM dels anys 1940 molt divertit. Un Basset Hound diferent, però amb més cap del que ens podiem pensar.

Els dibujos

Els dibujos

Avui presentem al gran heroi Hong Kong Phooey, un sèrie de dibuixos animats de la productora Hanna-Barbera que va fer el seu debut a la cadena ABC el 7 de setembre de 1974. 31 episodis per la història.

Els dibujos

Els dibujos

Avui als "dibujos" no parlearem de dibuixos animats. Ens hem llevat amb la notícia de la mort del gran Gorden Kaye, el protagonista de la sèrie d'humor "Allo, Allo!" que molts varem descobrir a TV3 i li volem retre homenatge.

Els dibujos

Els dibujos

Avui en el capítol dels "dibujos" convidem a un nou personatge. Concretament a Bob Esponja, una sèrie de dibuixos animats americana i que comença a a agafar forma l'any 1984 tot i que no veuria la llum fins molts anys més tard. Tot de la mà del gran Stephen Hillenburg, un biòleg marí que ha trencat motllos en el món de l'animació.

Els dibujos

Els dibujos

Al capítol d'aquest dimarts, el convidat dels "Dibujos" és He-Man. Ell i els seus "Masters of the universe" van omplir dues temporades la petita pantalla entre el 1983 i el 1985 amb gairebé 130 emissions. Una gran producció de Filmation basada en la línia de joguines de Mattel.

Els dibujos

Els dibujos

La mort del músic Al Jarreau als 76 anys ens porta avui a parlar de la sèrie "Luz de Luna", (Moonlighting en la seva versió original en anglès) va ser una sèrie de televisió nord-americana emesa entre 1985 i 1989. Va estar protagonitzada per Bruce Willis i Cybill Shepherd en el paper de detectius privats i era una barreja de drama, comèdia. El tema principal de la banda sonora el va signar precisament, Al Jarreau.

Els dibujos

Els dibujos

Els "dibujos" ens porten avui la història de Willy Fog. La volta al món de Willy Fog, produïda el 1983, és una sèrie de dibuixos animats espanyola basada en l'obra de Jules Verne" La volta al món en vuitanta dies". En el dibuix animat els personatges estan representats mitjançant animals.. Va ser una producció de BRB Internacional encarregada a Nippon Animation i TV Asahi, i en associació amb Televisió Espanyola

Els dibujos

Els dibujos

Avui el nou capítol de els "Dibujos" el dediquem al gran Naranjito....Naranjito va ser la mascota de la Copa Mundial de Futbol organitzada per Espanya l'any 1982. El personatge representava una taronja, fruit típic de la zona de València i Múrcia, vestida amb l'uniforme de la selecció de futbol d' Espanya i amb una pilota d'aquest esport sota el braç esquerre...i parlem del dibuix animat.

Els dibujos

Els dibujos

Ja no podeiem esperar més. Avui als dibujos parlem de la mítica Heidi, aquesta sèrie d'anime japonesa que ens va captivar a tots/es a principis dels anys 1970. Basada en el llibre homònim de l'escriptora suïssa Johanna Spyri, van ser 52 capítols inoblidables.

Els dibujos

Els dibujos

Als "dibujos" d'aquest dimarts recuperem la història de "Top Cat" que nosaltres varem conèixer com a "Don Gato y su pandilla". Una altra obra mestra de la productora Hanna-Barbera dels anys 1961 i 1962 i que alguns vam descobrir una dècada mès tard.30 capítols, una temporada i horari estel.lar en la seva estrena al canal americà ABC.

Els dibujos

Els dibujos

En el capítol dels "Dibujos"d'avui marxem fins el 1940 per saber els origens de la sèrie "Super Ratón". La varem descobrir dècades més tard i val molt i molt la pena el fet de seguir l'evolució dels estudis "Terrytoons".

El dibujos

El dibujos

Avui dediquem un segon capítol al "Pájaro Loco", o el que és el mateix, al "Woddy Woodpecker". Un dels mítics personatges del gran Walter Lantz i de la seva productora.

Els dibujos

Els dibujos

Avui parlem de Spider-Man, o millor dit, de "El hombre araña" que és com el varem conèixer. Un personatge de ficció que va aparèixer a Marvel Comics i que surt de les mans de Stan Lee i de Steve Ditko. Marxem fins el 1962.

Els dibujos

Els dibujos

Avui als dibujos proposem un segon capítol sobre "La hormiga atómica" un dels personatges animats més divertits i més estimats de la productora Hanna-Barbera. Va veure la llum l'any 1965 tot i que alguns la varem poder descobrir ja en la dècada dels 1970.

Els dibujos

Els dibujos

En els "dibujos" parlem de Huckleberry Hound, una gran creació de la productora Hanna-Barbera que ens porta a l'any 1958 i a la cadena americana NBC.

Els dibujos

Els dibujos

Avui, tal i com varem prometre, oferim un segon capítol del personatge de "Popeye" en l'espai "Els Dibujos". Creat per Elzie Crisler Segar, va començar com a tira còmica i va acabar a la petita pantalla en un format que va enganxar a molta canalla.

Els dibujos

Els dibujos

L'any 1960, a la cadena americana ABC va debutar una sèrie animada que avui, 57 anys desprès encara funciona. Una de les grans produccions de Hanna-Barbera Productions. Avui parlem de "The Flintstones"....o el que és el mateix, dels "Picapedra"