MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 26º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: Pieras en almívar amb Joan Pieras

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

Pieras en almívar

Pieras en almívar

Ens visita a l'espai de còmics el Joan Pieras. Dues són les lectgures que ens presenta avui, "Paracuellos 7" del Carlos Giménez i una enorme biografia titulada "Gringos locos". Toca començar a fer previsió nadalenca.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

Ens visita el Joan Pieras amb dues recomanacions que tenen nous volums i reedicions interessants. Per un costat "Gaston Lagaffe" la gran historieta del belga André Franquin de l'any 1957 i per l'altre els "Watchmen" la creació mítica del guionista Alan Moore i el dibuixant Dave Gibbons.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

Primera visita de l'any del Joan Pieras amb la nova obra de "El Mercenario" del Vicente Segrelles que als seus 76 anys continua creant sense parar. Quan aquestes aventures, que van tenir el seu moment àlgid entre 1981 i el 2003 semblaven ja història, apareix la catorzena entrega:"El último dia".

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens porta un fantàstic llibre dels grans Ventura y Nieto dedicat al món de la televisió que va marcar especialment els anys 70. Tot un seguit de sèries que van marcar la vida de molts i moltes de nosaltres vistes evidentment, en clau d'humor.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras està com unes castanyoles amb l'aparició del llibre "100 anys: El tebeo que va donar nom als altres (1917-2017). Un fantàstic recull que ens explica la història del TBO, un humil quadernet de vuit pàgines que va veure la llum l'11 de març de 1917. Costava 5 cèntims...de pesseta!

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens parla avui del gran "Bogey", una història del gènere policíac ambientat en un món futurista i protagonitzada per Bogey Nicolson. Guió brutal de l'Antonio Segura i dibuix espectacular del gran Leopoldo Sánchez.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens porta avui dues coses. Per un costat totes les novetats ja comfirmades de La Massana Còmic i l'integral recentment públicat del personatge de Jim Cuttlass. Cuttlass és una sèrie d'historietes creada el 1981 per dos grans del còmic, els francesos J.Michel Charlier (guionista) i Jean Giroud (Dibuixant).

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens porta fins a l'Argentina i ens comenta una fantàstica obra:"El eternauta". Marxem fins el 1957 per celebrar 60 anys d'aquest còmic del guionista Héctor Germán Oesterheld i el dibuixant Francisco Solano López. Una espectacular fusió de ciència ficció i drama.

Pieras en almivar

Pieras en almivar

El Joan Pieras en proposa avui, còmic per a adults. Parlem de l'obra "A la sombra del convoy", una història real sobre la barbàrie del nazisme. Ens situa el novembre de 1943. Un comboi de deportats amb destinació a Polònia s'atura de sobte. A bord hi viatja Olya, una jove jueva, però també Wilhelm, un policia alemany i enamorat d'Olya des de la infantesa. No gaire lluny d'allà, un resistent belga s'oculta en les ombres .Toussaint i Beroy (Versus, Rock Rivers) ens porten la dramàtica història, inspirada en fets reals, de tres personatges arrossegats pels esdeveniments que van tenir lloc a Alemanya des de l'ascens del nazisme i fins a la solució final

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens dóna avui tots els detalls que cal seber per a l'edició 2017 de La Massana Còmic. Qui vindrà? Quin material portarà? Quines exposicions podrem veure? Qui signarà? Tot i més!

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens recorda avui el centenari del gran Will Eisner. Un dels millor historietistes de tots els temps va nèixer a Brooklyn un 6 de marça de 1917 i va morir a Florida el gener de 2005. Mestre de mestres, creador entre altres de The Spirit, possiblement els que avui ja tenim una edat, mai no hauriem conegut el còmi tal i com el coneixem avui en dia.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens porta avui cap a Barcelona. A partir de dijous dia 30 la capital catalana acull la 35ena édició del Saló Internacional del Còmic. Tot plegat de les mans de FICOMIC als palaus 1,2,3 i 4 i a la Plaça Univers i fins el diumenge 2 d'abril amb molts artistes de primer nivell i moltes novetats.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens visita amb tot el recull de coses interessants que van passar a la 35ena edició del Saló Internacional del còmic de Barcelona. Per aquest certamen hi van passar 118.000 persones en un any marcat per l'aeronàutica. 50.000 metres quadrats i gairebé 200 expositors van donar molt de si.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens parla avui d'un dels millors historietistes espanyols de tots els temps, el gran Daniel Torres. Ha fet molts personatges però potser el més conegut és el de "Roco Vargas". Ara desprès de pràcticament deu anys surt una nova aventura titulada "Júpiter".

Pieras en almívar

Pieras en almívar

Avui el Joan Pieras ens parla d'un gran dibuixant italià. Enrico Marini , que ha creat molts personatges però que destaca especialment per l'obra "Gipsy". Avui la descobrim amb el Joan tot coincidint amb la publicació d'una darrera entrega de la seva altra gran  obra "Las Águilas de Roma".

Pieras en almívar

Pieras en almívar

Avui el Joan Pieras ens parla de dos còmics. Un el signa Juan Diego Canales i es titula "Como viaja el agua" i l'altre és d'un vell conegut, Rubén Pellejero i el trobarem com a "Lobo de lluvia". Tots dos són vells coneguts. Els darrers treballs del "Corto Maltés" els han signat plegats.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens parla avui de còmics que passaran pel filtre de Hollywood de cara al 2018. Evidentment que els superherois de l'Univers Marvel creat per Stan Lee i Jack Kirby són un absolut filó per a la indústria del cinema. (X-men n'és un exemple).

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras marxa avui en la línia del temps i s'en va fins al 1960. És l'any de naixement del "Cosaco Verde" del guionista Víctor Mora i del dibuixant Fernando Costa. Una de les grans obres de la Editorial Bruguera.

Pieras en almívar

Pieras en almívar

El Joan Pieras ens parla avui del gran Frank Frazetta, el pintor, historietista i il.lustrador americà. Especialitzat en ciència ficció i fantasia, de les seves mans van sortir obres mítiques com "Conan" o "Mad Max".