MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Àrea de salut

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Les tres esferes del dolor

Les tres esferes del dolor

La fisioterapeuta Lídia Rodrigo ens ha patlat avui del dolor com a concepte. Molt interessant tot el que ha comentat, molt especialment el triple abordatge que cal fer: sensorial, afectiu i cognitiu.

El filtre del cos

El filtre del cos

Venen festes i cal que estem alerta a la nostra dieta. A l''Àrea de salut', i amb la Katia Durich, hem parlat avui d'aliments que ajuden a millorar la funció del fetge. Cal recordar que per evitar emmalaltir o per restituir l’estat de salut cuidar la funció hepàtica es clau.

Moviment és salut

Moviment és salut

La Lidia Rodrigo, fisioterapeuta, ens proposa també un seguit de bons propòsits pel nou any a l'Àrea de salut, a partir de la consideració que diu que el moviment és salut.

L'entomofàgia

L'entomofàgia

El Marc Gil, de BIO BIO, ens ha parlat avui a l'Àrea de salut de dietètica i nutrició dels insectes i l'alimentació humana, l'entomofagia.

Ompliments de rejoveniment

Ompliments de rejoveniment

hem tingut cita aquest matí amb l'espai de medicina estètica i antienvelliment, dins l'Àrea de salut, de la Dra. Júlia Martínez-Illescas.

I com és una primera visita a una consulta de dietètica i nutrició?

I com és una primera visita a una consulta de dietètica i nutrició?

Com es desenvolupa una primera visita davant d'un professional de la dietètica i la nutrició? Amb la Kàtia Durich hem 'escenificat' avui des del primer minut aquesta situació a l'Àrea de salut, per tal d'ajudar a qui dubta i li causa neguit demanar aquest assessorament. A la imatge, amb la Kàtia, l'informe de la màquina de bioimpedància que analitza la composició del cos.

Pioneres del nou concepte de la fisioteràpia

Pioneres del nou concepte de la fisioteràpia

La Lidia Rodrigo ens acompanya avui a l'Àrea de salut amb un espai d'homenatge a tres dones que van ser claus en el nou enfocament de la fisioteràpia a principi del segle XX. Són Françoise Mézières, Therese Bertherat i Blandine Calais-Germain.

La salut intestinal

La salut intestinal

La Mònica Dicenta, d'SpaiNutricio, ens ha parlat avui d'un tema importantíssim, la nutrició i el sistema intestinal.

La dieta antiinflamatòria

La dieta antiinflamatòria

Els aliments tenen propietats que van més enllà del que ens indica l'anàlisi dels seus nutrients. Avui, la Katia Durich ens ha parlat a l'Àrea de salut de tot el que ha d'integrar la nostra dieta per tenir propietats antiinflamatòries

Acompanyament integral a la maternitat

Acompanyament integral a la maternitat

A l''Àrea de Salut' d'avui ens ha visitat la directora general de Clínica Omega Zeta Andorra, la Nàdia Sopena. Hem parlat dels set tallers d'acompanyament integral a la maternitat que començaran el 10 de maig.

Alternatives al sucre

Alternatives al sucre

A l'Àrea de salut d'avui, de dietètica i nutrició, la Berta Jiménez ens ha parlat de les alternatives existents a la utilització del sucre comú, en forma d'edulcorants naturals o artificials. Hem valorat pros i contres d'alguns dels productes més utilitzats.

H2O i molt més

H2O i molt més

Els tipus d'aigua, els aliments amb més percentatge d'aigua, les aigues saboritzades, les infusions, els refrescs (normals, light o zero), les begudes energètiques, les isotòniques... L'Alba Reguant ha dedicat l'Àrea de salut d'avui, de dietètica i nutrició, a les diferents formes que tenim d'hidratar-nos.

Físics o químics

Físics o químics

La Dra. Júlia Martínez-Illescas ha valorat i comentat les característiques dels diferents tipus de 'peelings' facials que es poden oferir. La distinció més genèrica és entre els físics i els químics.

Alimentació i canvi climàtic

Alimentació i canvi climàtic

El dietista i nutricionista Marc Gil, de BIO BIO, i l'enginyer agrònom Daniel Bassas, director de la companyia, han dedicat avui l'Area de salutde dietètica i nutrició a reflexionar sobre l'alimentació i el canvi climàtic.