MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Contravolant

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

La importància de les rodes

La importància de les rodes

Un nou capítol avui del 'Contravolant', la secció de conducció segura del Marcel Besoli. Destaca avui el nostre col·laborador la importància de portar en aquestes dates pneumàtics d'hivern, i dona consells de conducció sobre neu.

L'atracció de la tracció

L'atracció de la tracció

A l'espai 'Contravolant' el Marcel Besolí ha parlat avui dels tipus de tracció d'un cotxe i de la seva influència en la conducció. 

Conduir amb seguretat, però també de forma eficient

Conduir amb seguretat, però també de forma eficient

El Marcel Besolí ens ha fet avui un espai 'Contravolant' molt interessant donant consells per desenvolupar una conducció de forma eficient, amb menys consum de carburant i, per tant, amb menys emissió de gasos.

Respecte a la llei i a les persones

Respecte a la llei i a les persones

A l'espai 'Contravolant', el Marcel Besolí ens ha parlat de la convivència de cotxes i bicicletes a la carretera. Un tema que ens va suggerir el Joan Carles Arpin, via Twitter, després de la gran quantitat d'accidents que hi ha hagut darrerament. El compliment del codi de la circulació i el respecte a les persones, per tots bandes, és la clau de volta.

La cura del vehícle després de les vacances

La cura del vehícle després de les vacances

El Marcel Besolí ha explicat al 'Contravolant' aquelles mesures que hauriem de tenir en compte per tenir el nostre cotxe en perfecte estat després de les vacances, on molta gent ha fet una gran quilometrada.

Un somni fet realitat

Un somni fet realitat

Al 'Contravolant' d'avui, el nostre col·laborador Marcel Besolí, als estudis, i el seu copilot Xavi Carulla, via telefònica, han explicat l'experiència al 53è Rally RACC Catalunya-Costa Daurada del mundial de l'especialitat. Amb el seu Peugeot 208 R2, es van imposar a la categoria RC4, van ser cinquens entre els de dues rodes motrius i 35ens de la general. Per tots dos, un somni fet realitat i que va costar molt d'esforç.

Cal portar el cotxe ben calçat

Cal portar el cotxe ben calçat

El nostre instructor de conducció de capçalera, el Marcel Besolí, ens ha parlat avui de la importància de portar el cotxe perectament equip a l'hivern. A banda de ser obligatori, entre l'1 de novembre i el 15 de maig, cal fer-ho per la nostra seguretat i la dels altres.

La importància de la frenada

La importància de la frenada

El Marcel Besolí, instructor professional de conducció de Logic Drive, ens ha parlat avui de la frenada, en la secció 'Contravolant'.

Tracció i consum

Tracció i consum

Els nostre instructor de conducció, el monitor de Logic Drive, Marcel Besolí, ha comentat avui aspectes que vinculen la tracció del nostre vehícle i el consum.

I ara què fem amb les rodes?

I ara què fem amb les rodes?

S'ha acabat l'hivern, però alguns dies encara fa molt de fred, i plou i neva de tant en tant. Què fem amb les rodes del nostre vehicle? N'hem parlat amb el Marcel Besolí, instructor de conducció de Logic Drive, a l'espai 'Contravolant'

Conduir sota la pluja: tot el que cal tenir en compte

Conduir sota la pluja: tot el que cal tenir en compte

La pluja està sent protagonista des de fa dies i sembla que encara ens acompanyarà les jornades vinents. Per això hem volgut que el Marcel Besolí, instructor de conducció de Logic Drive, ens aconselli sobre tot el que cal tenir en compte a l'hora de conduir sota la pluja.

La conducció més assenyada

La conducció més assenyada

Amb el Marcel Besolí hem abordat la primera secció 'Contravolant' de la temporada recordant tot allò que cal saber al voltant del concepte conducció eficient.

Sigles, símbols, ajudes i control

Sigles, símbols, ajudes i control

ABS, TCS, ESP, ACC, EBD... Són sigles que simbolitzen alguns dels sistemes d'ajuda i control a la conducció. Avui hem comentat els més destacades amb el Marcel Besolí.

En marxa el cinquè Concurs de curtmetratges, RECcrea,

En marxa el cinquè Concurs de curtmetratges, RECcrea,

Al 'Sobrellengua' d'avui hem parlat del Servei de Política Lingüístuica i el Festival Ull Nu, ja que convoquen el cinquè Concurs de curtmetratges RECcrea, adreçat als estudiants de segona ensenyança, per promoure la creativitat audiovisual en català. Ha estat el tema d'obertura avui9 amb el Marc Cortés.

Condicions de sòl canviants

Condicions de sòl canviants

Consells de conducció segura en condicions que fan que el sòl sigui canviant: sec, moll, pluja, neu, etc. Avui, amb el Marcel Besolí, a l'espai 'Contravolant' 

L'acció més determinant al volant

L'acció més determinant al volant

Tot el que cal tenir en compte en l'acció de frenar el nostre vehícle, amb el Marcel Besolí, a la secció 'Contravolant' d'avui. Hem parlat de l'acció sobre el pedal, del sistema ABS, de les distàncies de segueretat, del temps de reacció, etc.

Minimitzar la despesa de combustible

Minimitzar la despesa de combustible

A la secció 'Contravolant', el Marcel Besolí ha comentat avui com podem optimitzar el consum de combustible del nostre vehícle impulsat per fonts tradicionals

Eines per augmentar la seguretat al volant

Eines per augmentar la seguretat al volant

El Parlament Europeu ha aprovat una directiva amb millores tecnològiques per augmentar la seguretat i reduir les morts a la carretera.Limitadors de velocitat, caixes negres i detectors de somnolència seran obligatoris als cotxes nous el 2022. Ha estat el tema que avui hem comentat amb el Marcel Besolí a la secció de conducció segura i eficient.