MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Dialogant

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Taller de ciutadania democràtica i curs sobre assertivitat

Taller de ciutadania democràtica i curs sobre assertivitat

Acabem el programa amb el Ramon Tena i el seu espai Dialogant. Avui hem parlat del futur talle, el gener vinent, amb el Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, sobre ciutadania democràtica, i d'un curs el 5 de desembre a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, sobre saber dir no de forma positiva.

Un camí obert amb la mediació

Un camí obert amb la mediació

Fins a les 12h, hem compartit secció 'Dialogant' amb el Ramon Tena, que ha parlat de la conveniència d'utilitzar la mediació en temes com el de les clàusules terra, després de la darrera sentència del Tribunal europeu sobre el tema.

Eines per al diàleg i la solució de conflictes

Eines per al diàleg i la solució de conflictes

Hem parlat amb el Ramon Tena, que es troba a Estrasburg, ja que està actuant com a formador i coordinador del Youth Peace Camp, entre el 30 d'abril i el 7 de maig, amb joves de regiojns europees en conflicte, per establir ponts de diàleg i donar-los eines de solució de conflictes.

Tallers molt ben aprofitats

Tallers molt ben aprofitats

Hem acabat amb la secció 'Dialogant' i el Ramon Tena, que avui ha participat des de Budapest, la capital hongaresa, i ens ha explicat les darreres formacions que ha impartit en l'àmbit dels drets humans i de la gestió positiva dels conflictes.

Igualtat i no discriminació

Igualtat i no discriminació

El Ramon Tena ens ha parlat de les conclusions del 'Llibre blanc de la igualtat', que es va presentar la setmana passada. Hi ha volgut fer esment, sobretot, per demanar-se si les empreses discriminen o no.

Un ajut a la resolució dels conflictes

Un ajut a la resolució dels conflictes

Hem tancat el programa amb el Ramon Tena. Hem fet una anàlisi dels aspectes més rellevants del projecte de llei de mediació que es va presentar fa pocs dies.

Un dia internacional invisible

Un dia internacional invisible

Diumenge el món celebrava el Dia internacional del Drets Humans. Amb el Ramon Tena hem posat damunt la taula els trets de la celebració de 2017 i el significat dels drets humans a dia d'avui.

Un projecte de llei i un esmorzar, a punt

Un projecte de llei i un esmorzar, a punt

El Ramon Tena ha comentat avui el punt en què es troba el projecte de llei de mediació, del qual ja ha finalitzat el període d'esmenes, i que viurà el tram final del seu camí parlamentari en el nou període de sessions. A més, ha destacat la celebració del primer esmorzar de mediadors, el 24 d'aquest mes.

Ja no és un projecte. És una llei

Ja no és un projecte. És una llei

Avui hem tancat el programa amb el nostre col·laborador Ramon Tena, des d'Estrasburg, on participa en unes jornades del Consell d'Europa, adreçades als joves i als poders locals, on hi participa com a formador. Comentem la recent aprovació de la Llei de Mediació, de la qual n'ha format part molt activa de la seva construcció

Joves ambaixadors per a la pau

Joves ambaixadors per a la pau

El Ramon Tena ens ha avançat avui els trets fonamentals del Youth Peace Camp que el Consell d'Europa celebrarà a Budapest (Hongria) aquest estiu, entre el 25 de juny i el 4 de juliol i del qual el nostre col·laboradors n'és el formador sènior. Una periode de formació per trobar joves ambaixadors per a la pau, precisament, provinents de zones europees on el conflcite els hagi copejat de forma directe.

Millorant la proposta

Millorant la proposta

El Ramon Tena ens ha comentat com s'està desenvolupant la segona edició del postgrau en mediació que coorganitzen la Universitat d'Andorra, el Col·legi d'Advocats d'Andorra i el Consell de l’Advocacia Catalana. S'han introduit canvis, després de l'experiència de la primera edició.

ONU, prejudicis, estereotips i campanyes

ONU, prejudicis, estereotips i campanyes

El Ramon Tena ha portat avui dos temes a la secció 'Dialogant'. Una recent visita a la seu de Nacions Unides a Nova York, i un treball projectat a Ucraïna sobre el perill dels prejudicis i estereotips en l'àmbit de la política i, especialment, en campanyes electorals. Un tema d'actualitat a Andorra.

Debat i/o diàleg?

Debat i/o diàleg?

Debat i diàleg? Diàleg o debat? Una diferència que posem damunt la taula, en plena campanya electoral, amb el Ramon Tena.

Els drets del dia a dia

Els drets del dia a dia

El Ramon Tena ha ressumit una experiència molt positiva que acaba de viure a Ucraïna, a Kharkiv, en un curs per a formadors en Drets Humans per Joves del Consell d'Europa

Mediador 1/2019

Mediador 1/2019

Amb el Ramon Tena hem parlat de la finalització de la segona edició del Postgrau en Mediació, del qual n'és un dels coordinadors acadèmics, que s'ha desenvolupat a la Universitat d'Andorra. A més, hem comentat l'estrena del Registre oficial de Mediadors. El Ramon ha estat el primer, el 1/2019.