MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: El llenguatge de la llum

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

El balanç de blancs

El balanç de blancs

Hem tancat el programa amb la secció del 'Llenguatge de la llum', amb el Pep Aguareles, cap de servei de l'Escola d'art del comú d'Andorra la Vella. Avui ens ha explicat que és el balanç de blancs.

Avui, més que mai, el 'Llenguatge de la llum'

Avui, més que mai, el 'Llenguatge de la llum'

Abans del final del programa, el Pep Aguareles ens ha explicat a la secció el 'Llenguatge de la llum' com es fa la compensació d'exposició, quan s'utilitzen màquines de fotografiar automàtiques i semiautomàtiques. Més que mai, avui, temàtica vinculada al títol de la secció.

Saber, saber fer i saber... estar

Saber, saber fer i saber... estar

En els darrers minuts, el Pep Aguareles ha obert el 'Llenguatge de la llum', la secció sobre arts visuals, amb reflexions sobre el "saber estar", quan un té una càmera a les mans.

La construcció d'un projecte

La construcció d'un projecte

El Pep Aguareles ha explicat el procés de contrucció d'un projecte fotogràfic, a partir de dues experiències pròpies: la dels músics d'Andorra, i una molt més recent, sobre la Romeria del Rocío.

Les fotos de la tardor

Les fotos de la tardor

Primer espai del Llenguatge de la llum, amb el Pep Aguareles. Avui ens ha parlat de les fotografies i la tardor.

La tècnica del nu fotogràfic

La tècnica del nu fotogràfic

Com s'afronta la primera sessió fotogràfica de nu? El Pep Aguareles ens ho explica i dona detalls de la tercera edició de la Marató Fotogràfica de l'Andorra Shopping Festival, que se elebrarà el 4 de novembre.

L'element distintiu

L'element distintiu

El Pep Aguareles ha parlat avui de l'elecció dels motius per fotografiar. Un dels aspectes que més significa l'element que diferencia a cada fotògraf.

Els mestres del color

Els mestres del color

Els considerats com a mestres del color en fotografia han estat els protagonistes de la secció el 'Llenguatge de la llum' amb el cap de servei de l'escola d'art del comú d'Andorra lla Vella, el Pep Aguareles.

Reflex vs Evil

Reflex vs Evil

El Pep Aguareles ha portat avui una disyuntiva que ens ha obert la porta per a molts comentaris. Càmeres reflex vs càmeres evil, un dilema que sovint els aficionats li plantegen els fotògrafs professionals.

Arguments per a la implicació fotogràfica

Arguments per a la implicació fotogràfica

Un espai  del 'Llenguatge de la llum' molt interessant avui amb el Pep Aguareles, el cap de servei de l'escola d'art del comú d'Andorra la Vella. Ens ha parlat dels paràmetres que cal tenir en compte per poder parlar de la implicació en fotografia.

Un decàleg per reflexionar (1)

Un decàleg per reflexionar (1)

El Pep Aguareles ha donat consells a l'hora de fer fotografies de manera ràpida. Hem cobert la meitat del decàleg que portava. El completarem a la seva pròxima visita.

Els cinc que falten i una marató

Els cinc que falten i una marató

El Pep Aguareles ha completat avui el 'Decàleg per reflexionar' sobre les fotografies ràpides de carrer i ens ha parlat de la quarta edició de la Marató fotogràfica, dins l'Andorra Shopping Festival, el 10 de novembre.

Xarxes socials i mirada fotogràfica

Xarxes socials i mirada fotogràfica

El Pep Aguareles ens ha fet reflexionar avui una mica, a partir d'un article del blog d'Alois Glogar, que porta per títol "Han canviat les xarxes socials la mirada fotogràfica".

Hi ha límits?

Hi ha límits?

Avui amb el Pep Aguareles hem parlat dels límits de l’edició fotogràfica.  N'hi ha? Fins on podem o volem arribar? Tot està permès.

Posant tota l'ànima en cada imatge

Posant tota l'ànima en cada imatge

El Pep Aguareles ha dedicat el seu espai del 'Llenguatge de la llum' a les principals caractarístiques de la fotografia intimista i a alguns dels seus millors seguidors.