L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.
El Florenci Pla ens eplica molts detalls sobre l'ús de la sal. Quan neva en trobem a la carretera...això té els seus avantatges i els seus inconvenients. I per què això no es fa als països nòrdics i en canvi condueixen sobre el gel? La sal al plat, la sal per conservar...molts aclariments i descobriments en l'espai d'avui.
A l'espai de ciència del Florenci Pla descobrim si fer un ou dur al cim de l'Everest és possible o no? Temperatures d'ebullició, evaporacions, coccions atmosfèriques o d'alta pressió...i moltes més coses explicades, com sempre, de manera PLAnera. Per cert, sabeu perquè tardem més a fer una paella a Andorra que no pas a la platja?
El Florenci Pla ens fa la darrera visita de la temporada per parlar de l'estiu. Concretament volem saber per què fa calor a l'estiu. Estem més a prop del sol? La calor la provoquen les hores de sol? La posició del globus i la verticalitat dels rajos solars hi tenen alguna cosa a veure? Totes aquestes i d'altres preguntes tindran resposta a l'espai de ciència d'avui.