MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: La caixa de música

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

La festa del saxo

La festa del saxo

La 'Capsa de música' ha fet avui protagonista a la sisena edició de l'Andorra Sax Fest. Amb el David Sanz, hem tingut avui com a convidat el creador de l'esdeveniment l'Efrem Roca. Hem repassat el programa d'actes del festival que comença el 25 de març.

Una relació diferent

Una relació diferent

La 'Capsa de música' d'avui, amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ha proposat una passejada per la història per comentar la curiosa relació entre el compositor Dimitri Xostakóvitx i el secretari general del Comité Central del Partido Comunista de la Unión Soviética, Iósif Stalin.

Actual, però com si fos el de sempre

Actual, però com si fos el de sempre

Una molt bona descoberta avui amb el Jordi Gendra a la 'Capsa de música'. Jazz-funk actual, inspirat en el dels 80's i 90's, amb Resolution 88, una banda de quatre joves de Cambridge que sonen la mar de bé

L'impressionista musical

L'impressionista musical

Aquest 2018 es compleixen 100 anys de la mort de Claude Debussy. El David Sanz ha proposat avui un primer capítol a la 'Capsa de música' sobre l'obra d'una de les figures més destacades del que es va anomenar 'impressionisme musical'

Jazz funk londinenc

Jazz funk londinenc

El Jordi Gendra ha analitzat a la 'Capsa de música' un molt bon àlbum de jazz funk, "The return", del londinenc Kamaal Williams, també conegut en d'altres mogudes musicals com Henry Wu

Descobrint Leonard Bernstein

Descobrint Leonard Bernstein

El 25 d'agost es van complir 100 anys del naixement de Leonard Bernstein. El David Sanz li ha dedicat avui la 'Capsa de música' i ens ha descobert curiositats de la seva trajectòria com a director, compositor i intèrpret.

La temporada clàssica de Barcelona

La temporada clàssica de Barcelona

A la 'Capsa de música', amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'ALV, hem fet un resum de les propostes més destacades de la temporada clàssica a Barcelona. El David s'ha centrat en les propostes de tres grans 'temples': el Palau de la música, l'Auditori i el Liceu.

Música i literatura

Música i literatura

A la 'Capsa de música', el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, i la Inés Sanchez, responsable de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra, ens han presentat la tercera edició del 'Club de lectura musical', que començarà dimarts vinent.

Un Rèquiem diferent

Un Rèquiem diferent

El David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ens ha parlat avui de la vida i l'obra de Gabriel Fauré, a partir d'una de les seves obres més emblemàtiques, el Rèquiem. Una peça amb un caire diferent als altres rèquiems coneguts

El Beethoven de Bonn

El Beethoven de Bonn

Ludwig van Beethoven va nèixer a Bonn l'any 1770. El David Sanz, a la 'Capsa de música' ens ha mostrat el talent que tenia el joveníssim compositor abans de traslladar-se a Viena, on va crear les seves obres més conegudes

Influències musicals

Influències musicals

Amb el David Sanz, la 'Capsa de música'. El cap de servei de l'Institut de música d'ALV ha dedicat l'espai a la influència espanyola en compositors russos com Glinka, Balakirev, Txaikòvski o Rimski Kórsakov

Variacions de talent

Variacions de talent

El David Sanz ha proposat avui un exercici interessant a la 'Capsa de música'. Ens ha portat l'original Caprici número 24, de Niccolò Paganini, per a violí sol, i l'hem comparat amb les variacions que en fan molts d'altres autors, com Brahms, Liszt....

Un Pessebre original i únic

Un Pessebre original i únic

Avui hem fet una 'Capsa de música' molt singular, amb un enregistrament doble en viníl i triat al detall de 'El Pessebre', de Pau Casals, amb el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de Música del Comú d'Andorra la Vella.

L'adéu d'una icona

L'adéu d'una icona

El passat dia 1 va morir el compositor Joan Guinjoan, tota una icona mundial de la música contemporània del segle XX. A la imatge que acompanya aquest podcast, una partitura i una pipa que ell li va regalar al nostre col·laborador David Sanz. Avui li dedica una 'Capsa de música' in memoriam al mestre de Riudoms. En la mateixa, fem referència a una estrena de Lluís Claret.

Bachjazz

Bachjazz

Gran 'Capsa de música' avui amb el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella. Ens ha portat avui quatre peces destacades de Johann Sebastian Bach i quatre versions que han fet interprets de jazz. Excel·lent.

Coneixem Sofia Gubaidúlina

Coneixem Sofia Gubaidúlina

Coneixeu la figura i l'obra de Sofia Gubaidúlina? Una compositora russa nascuda el 1931 i que viu actualment a Hamburg. Va ser tota una avançada en el seu temps, personal i musical. N'ha parlat avui el David Sanz a la 'Capsa de música'.

La vida al ritme de 88 tecles

La vida al ritme de 88 tecles

Hem dedicat la 'Capsa de música' d'avui, amb el David Sanz, cap de servei de l'IM d'Andorra la Vella, al pianista i professor del Conservatori Superior de Castella-la Manxa, Albert Nieto. Fa pocs dies va visitar Andorra i va fer una masterclass als alumnes de l'Institut.

Holst, el místic

Holst, el místic

El David Sanz ha dedicat la 'Capsa de música' al compositor anglès Gustav Holst (1874-1934).

Delicatessens sanzianes

Delicatessens sanzianes

El David Sanz ens ha proposat avui escoltar algunes fantàstiques delicatessen musicals d'estils diversos.

Festivals d'estiu que fugen del rock

Festivals d'estiu que fugen del rock

El David Sanz, el cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ha comentat a la 'Capsa de música' alguns dels festivals clàssics que hi a l'estiu a Espanya.