MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: La cuina

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna

Panxacontents amb Pep Ramos: Cassoleta de rap i gambes

Panxacontents amb Pep Ramos: Cassoleta de rap i gambes

Ens visita per primera vegada en aquest nova temporada el cuiner  Pep Ramos. No només en porta la recepta del dia, una cassoleta de rap i gambes, sinó que ens explica alguns detalls importants per estar segurs al davant dels fogons. Fem èmfasi especial en els ganivets.

Cuina amb Pep Ramos: temporada de bolets

Cuina amb Pep Ramos: temporada de bolets

Amb l'arribada de les primeres pluges a final d'estiu, la tardor i fins a l'entrada del fred, centenars de bolets comencen a treure el cap pels boscos del país. Segons els experts, a casa nostra hi ha entre 20 i 30 espècies de bolets comestibles. Els descobrim, i els que encara és millor, els cuinem en companyia del Pep Ramos.

Panxacontents amb Pep Ramos: El xai

Panxacontents amb Pep Ramos: El xai

El nostre cuiner Pep Ramos, ens desmenteix avui que el xai sigui una carn massa cara, festiva i de la que només n'aprofitem l'espatlla i les costelles. Un producte que dóna molt més de sí i que cal saber treballar bé davant dels fogons. Aprofitant la visita, us proposem una fantàstica recepta: Cuixa de xai farcida de botifarra, panses i pinyons.
 

Panxacontents amb Pep Ramos: Arròs caldós d'ànec

Panxacontents amb Pep Ramos: Arròs caldós d'ànec

El Pep Ramos ens parla avui dels diferents tipus d'ànec que podem trobar al mercat. Descobrim les millors zones per menjar-ne i a part de fer una mica d'història pel que fa a la tradició i a l'elaboració de diversos productes derivats de l'ànec. . Aprofitant la visita, us preparem un arròs caldós d'ànec.

Panxacontents amb Pep Ramos: La patata

Panxacontents amb Pep Ramos: La patata

Ho va dir la Trinca...vista l'evolució...l'home ve de la patata. (Àlbum: Opus 10, 1976) Doncs amb el pep Ramos parlem de tot tipus de trumfa.Agra, Monalisa, RedPontiak, Kennebec, Buffet, Violeta i de com utilitzar-les a la cuina. La recepta que us proposem en el tram final de l'espai: Un pastís de carn.
 

Panxacontents amb Pep Ramos: La ceba

Panxacontents amb Pep Ramos: La ceba

El Pep Ramos ens explica amb pèls i senyals tots els tipus de ceba que podem trobar al mercat i com aplicar-les a l'hora de cuinar.(Groga,morada,blanca,dolça, tendra, charlota...etc...etc).NOTA IMPORTANT: Cal unes ulleres de natació.

Panxacontents amb Pep Ramos: La pasta

Panxacontents amb Pep Ramos: La pasta

El Pep Ramos ens explica amb tot tipus de detalls, l'apassionant món de la "pasta". Per a tos aquells/elles que no tenim clara la diferència entre farfale, fusili, rigatoni o fettuccine entre d'altres, intentem  sortir de dubtes. I de regal, una pasta a l'all com a primer plat.

Panxacontents amb Pep Ramos: La vedella d'Andorra

Panxacontents amb Pep Ramos: La vedella d'Andorra

Amb el Pep Ramos fem allò que tant ens agrada: Mirar-nos el melic! Avui parlem de producte de casa, concretament de la vedella d'Andorra. Edat, pes, producció, sacrifici , control o comercialització són alguns dels temes que us expliquem. I aprofitant la visita, el pep ens prepara un fantàstic estofat de vedella amb carreroles.

Panxacontents amb Pep Ramos: El meló

Panxacontents amb Pep Ramos: El meló

El meló és una "fruita" ideal per mantenir-nos hidratats durant els mesos de calor. Conté molta vitamina A, que és bona per la vista i minerals amb efectes protectors per a l'organisme. Amb el Pep Ramos ens mirem els diferetns tipus de meló destacant-ne concretament tres. I de regal, una recepta:Crema freda de meló amb encenalls de pernil ibèric.

Panxacontents amb Pep Ramos: El marisc

Panxacontents amb Pep Ramos: El marisc

El nadal i l'estiu marquen les dues grans èpoques del marisc al nostre plat. En parlem en detall amb el Pep Ramos. Us donem consells de conservació i preparació i ho rematem amb un tartar de tomàquet amb vieires.

Panxacontents amb Pep Ramos: Al.lèrgies i intoleràncies

Panxacontents amb Pep Ramos: Al.lèrgies i intoleràncies

Amb el Pep Ramos ens fixem en els diferents tipus d'al.lèrgies i d'intoleràncies que ens provoquen certs aliments. Quines reaccions pot tenir el nostre cos i quines són les millors solucions. De regal, la darrera recepta de la temporada amb un tartar de tofu.